09:48 / 25.09.2020.

Autor: P.F./Hina/HRT

Još jedno ročište na suđenju Sauchi i Zeljko

Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL, arhiva

Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL, arhiva

Foto: - / PIXSELL

Uskok Tomislava Sauchu tereti da je kao predstojnik Ureda bivšeg premijera Zorana Milanovića lažirao putne naloge, zajedno sa svojom tadašnjom tajnicom Sandrom Zeljko.
Na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu nastavljeno je suđenje Tomislavu Sauchi i Sandri Zeljko za aferu "dnevnice". Saucha bi trebao iznijeti svoju obranu, a prije toga u sudnici je puštena snimka s ispitivanja bivšeg šefa Ureda nekadašnjeg premijera Zorana Milanovića.

Podsjetimo, tereti ga se da je zajedno sa svojom tadašnjom tajnicom Sandrom Zeljko lažirao putne naloge i tako nezakonito stekao gotovo 600 tisuća kuna. Saucha i Zeljko su se na početku suđenja u tzv. "aferi dnevnice" izjasnili da nisu krivi za lažiranje putnih naloga. 

Uskok Sauchu tereti da je kao predstojnik Ureda bivšeg premijera Zorana Milanovića lažirao putne naloge, zajedno sa svojom tadašnjom tajnicom Zeljko, koja je to navodno nastavila činiti i nakon Sauchina odlaska iz kabineta pa se ukupna šteta procjenjuje na oko milijun kuna.

U pretrazi stana Sandre Zeljko pronađena isplatnica i velika količina cipela

Na prošlom ročištu prije tri dana policajac Pere Mihaljević posvjedočio je da je u stanu Zeljko prilikom pretresa pronađena omotnica s natpisom 'Goldstein', isplatnica i velika količina cipela.

- Zbog protekla vremena ne sjećam se svih detalja, ali sam zapamtio da je u stanu bila impozantna količina cipela čija je vrijednost prema mojoj procjeni iznosila oko 40.000 kuna. Kolegica iz policije je u jednoj sobi pronašla dokumentaciju među kojom je bila plava omotnica s natpisom 'Goldstein' i jedna isplatnica', kazao je Mihaljević.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!