18:00 / 24.02.2020.

Autor: Anita Markovina Radnić/HRT

Još nije obavljen tehnički pregled Karepovca!

-

-

Foto: - / -

U dogovoreni sat nije se pojavio jedan od izvođača radova. U gradu tvrde kako nije dostavio svu potrebnu dokumentaciju o dosad izvedenome.
Iako je već trebao, još nije obavljen tehnički pregled Karepovca nakon prve faze sanacije - u dogovoreni sat nije se pojavio jedan od izvođača radova. U gradu tvrde kako nije dostavio svu potrebnu dokumentaciju o dosad izvedenome. Izvođač, pak, traži hitan početak druge i treće faze - a to znači izgradnju sustava otplinjavanja!

Oba izvođača radova spremna su za tehnički pregled, ali pod uvjetom da se hitno počne s drugom i trećom fazom - kaže Arsen Zoran Tonšić. Bez žurnog otplinjavanja starog dijela Karepovca, ma tko da ga bude radio, sav dosadašnji posao bit će, tvrdi, uzaludan, a oni - krivi za sve.

- Događa nam se situacija da nam se nanosi šteta i ugledu i svemu. Mi smo, o tome, isto tako, kao tvrtka GTT trade još 2018. godine putem dopisa, isto tako o hitnosti izvođenja druge i treće faze radova čime je na naručitelju odgovornost kad će on to pokrenuti, kaže predstavnik jednog izvođača radova Arsen Zoran Tonšić.

U dopisu iz Banovine o tome - ni riječi, ali zato, zbog nedolaska na tehnički pregled, izravno optužuju drugog izvođača - vinkovačkog Eurca. Zatražena je hitna dostava dokumentacije i dogovor o novom pregledu, a to želi i gradska oporba.  

- Grad treba hitno riješiti problem sa izvođačem, obaviti tehnički pregled, početi s odlaganjem na sanitarnu plohu i krenuti što hitnije u sljedeću fazu sanacije odlagališta jer je ovo tek sam početak sanacije, ističe Jakov Prkić, gradski vijećnik iz stranke Pametno.

Stanovnike uz odlagalište ništa više ne može iznenaditi pa ni trzavice između Grada i izvođača. Žive uz najlonske vrećice, zazivaju razdvajanje otpada, strahuju od eksplozije, a odnedavno ih muče i pijavice koje im u dvorišta donose pijesak.

- Poremetili su ovde mikroklimu. Ja više ne znam na koji način se obratiti ikome, osim da šaljemo odavle signalne rakete da se vidi da smo u opasnosti, kaže predstavnik građana Ivan Marušić.

Kada će se tehnički pregled obaviti - još nije poznato - sigurno je samo da bez njega nema ni uporabne dozvole za novu sanitarnu plohu. Dok se otpad na nju ne počne odlagati, 106 metara visoko staro brdo smeća i dalje raste - uz dopuštenje gradskih vijećnika ide na maksimalnih - 115 metara!

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!