16:21 / 07.03.2019.

Autor: D.M./HRT

Još nije odlučeno tko će graditi "Bandićev Manhattan"

Foto: Screenshot Eagle Hills

Foto: Screenshot Eagle Hills

Foto: - / -

Razmatrat će se i ponuda građevinske tvrtke Bouygues Batiment International iz Francuske - na kraju će se odabrati najbolja, izjavio je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.
Za mogućeg partnera za gradnju "zagrebačkoga Manhattana" odabrana je tvrtka Eagle Hills iz Ujedinjenih Arapskih Emirata zbog povoljnih referenci. No nije sve odučeno. Razmatrat će se i ponuda građevinske tvrtke Bouygues Batiment International iz Francuske - na kraju će se odabrati najbolja, izjavio je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

- Povjerenstvo je odlučilo tko je prvi, tko drugi i treći. Prvo je iskaz javnog interesa, pa pismo namjere, onda postupci. Gradit će oni koji pokažu najbolji sadržaj i uvjete, rekao je Bandić. Dodao je  da će proći dugo vremena dok se odabere partner, a sve su drugo detalji.

Upitan je li se tim projektom Zagreb ugledao na Beograd koji je započeo projekt 'Beograd na vodi' s obzirom na to da odabrana tvrtka radi i taj projekt, Bandić je rekao da ne zna što se radi u gradovima regije jer je ponajviše usredotočen na Zagreb, a što se radi u Beogradu - ne zna. Na pitanje kako ministar gospodarstva Darko Horvat ne zna ništa o tom projektu, Bandić je rekao da ni on ne zna ništa o gradnji Pelješkog mosta.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!