12:27 / 19.01.2018.

Autor: HRT

Još ništa od početka suđenja Sanaderu za aferu 'HEP-DIOKI'

-

-

Foto: - / -

Bivši je premijer u aferi "HEP-Dioki" osumnjičen da je pokojnom šefu HEP-a Ivanu Mravku naložio da tvrtkama Roberta Ježića HEP isplati zajam od 15 milijuna kuna i prodaje struju ispod cijene.
Ni pet godina od podizanja optužnice ne može početi jedan od pet procesa protiv Ive Sanadera. Bivši je premijer u aferi "HEP-Dioki" osumnjičen da je pokojnom šefu HEP-a Ivanu Mravku naložio da tvrtkama Roberta Ježića HEP isplati zajam od 15 milijuna kuna i prodaje struju ispod cijene.

Ni danas nije određen početak suđenja, nego je optužnica ponovno vraćena vijeću koje treba odlučiti o njezinoj osnovanosti. Mravak je priznao krivnju, no prošle je godine preminuo tako da je i taj slučaj ostao bez ključnog iskaza.

Nema dovoljno dokaza da su gospodin Ježić i gospodin Sanader počinili kaznena djela na način koji im se to stavlja na teret. Pa treba zapravo ponovno preispitati odluku optužnog vijeća, rekla je Sanaderova odvjetnica Jadranka Sloković.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!