16:39 / 18.01.2019.

Autor: E.L.S./HRT

Još se ne znaju uzroci požara u Hidroelektrani

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Kako je istaknuto na zajedničkoj konferenciji za novinare, konkretne podatke o uzrocima nesreće javnost će još morati pričekati.
Istraga o tragediji u Hidroelektrani u Platu u kojoj su smrtno stradala trojica njezinih djelatnika još traje. Prvi put o tome se oglasilo državno odvjetništvo koje je provelo očevid zajedno s policijom.

O tijeku istrage i dosadašnjim rezultatima nije moguće govoriti, jer su po zakonu, oni tajni, istaknuto je u petak na konferenciji za novinare predstavnika općinskog državnog odvjetništva i policije. Konkretne podatke o uzrocima nesreće javnost će još morati pričekati.
 
- Naloženo je provođenje obdukcije tijela stradalih zaposlenika, u tijeku je provođenje izvida u koordinaciji sa služebnicima policije. O izvidima nije moguće govoriti jer su tajni, izjavio je Dominko Hladilo, općinski državni odvjetnik.

- Postupak vještačenja može biti dugotrajan, policija će biti tu na usluzi i državnom odvjetništvu i vještacima za bilo kakve aktivnosti, odnosno izvide ako budu naloženi, poručio je Ivan Pavličević, načelnik PU dubrovačko-neretvanske.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!