Potraga za pomorcima: Grubi su bili uvjeti, temperatura mora je 19 stupnjeva

08:51 / 20.05.2022.

Autor: HRT

Potraga za nestalim pomorcima

Potraga za nestalim pomorcima

Foto: HTV / HRT

I dalje se traga za dvojicom pomoraca s talijanskog remorkera koji je u noći na četvrtak potonuo u južnom Jadranu. Spašen je jedino kapetan, a do sada su pronađena tijela trojice članova posade. Brodovi s obje strane Jadrana uključeni su u potragu za preostalom dvojicom pomoraca.

- Tragaju jedan brod obalne straže Italije i drugi brod obalne straže Hrvatske. Također i avioni su paralelno koordinirani najprije jedan s jedne strane, drugi s druge strane tako da cijelo vrijeme se područje nadlijeće i pretražuje a također su uključeni i svi ostali brodovi koji prolaze onuda, rekao je oditelj Nacionalne središnjice za traganje i spašavanje Edo Šarunić.  

Kada se dogodila nesreća u noći sa srijede na četvrtak, puhala je vrlo jaka bura.

- Na mjestu nesreće puhala je bura do 30 čvorova. Grubi su bili uvjeti, rekao je Đuro Čanić, zapovjednik broda "Danče" Lučke kapetanije Dubrovnik, a koji je bio u potrazi za nestalima.

- Bilo je teško raditi, mi smo male ekipe uigranih ljudi, koji izvuku cijeli posao. Sve je otežala i sama noć kada se tragedija dogodila. Došlo je do naglog potonuća, ali ne bi htio ništa unaprijed govoriti, istraga će pokazati što se dogodilo točno, dodaje.

Kako će vrijeme protjecati potraga će se smanjivati, ne bude li nikakvih rezultata, naglasio je dodajući da je temperatura mora na području gdje je brod potonuo, 19 celzijevih stupnjeva.

- To je još dosta hladno, zaključio je. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!