Još traje istraga teške nesreće na pisti na Grobniku

25.07.2022.

07:51

Autor: HRT

Zbog nesreće u kojoj je smrtno stradao sudac otkazana utrka na Automotodromu Grobnik

Zbog nesreće u kojoj je smrtno stradao sudac otkazana utrka na Automotodromu Grobnik

Foto: Nel Pavletić / PIXSELL

Još traje istraga teške nesreće koja se prekjučer dogodila na pisti na Grobniku, a u kojoj je poginuo riječki profesionalni sudac.


Tragedija se dogodila tijekom međunarodne utrke, kada je na suca naletio automobil koji je punom brzinom udario u zaštitnu ogradu. S teškim ozljedama prevezen je u bolnicu, no ubrzo je umro. Sutkinja koja je bila pokraj njega nije teže ozlijeđena.

Nesreća na Grobniku pokazala je koliko je motosport opasan. Prvi je put stradao sudac na toj stazi, a to je drugi sudac koji je poginuo u cijeloj povijesti autoutrka u našoj zemlji - ističe stalni sudski vještak za promet Krunoslav Ormuž

- Kako je riječ o autoutrci, ideja je što brže proći kroz zavoj. Može biti niz razloga vezanih za same nesreće što će kasnije analiza pokazati. Može se razmišljati o greški vozača pri toj brzini, nije nemoguće da se dogodio i tehnički kvar na automobilu - smatra Ormuž.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!