13:04 / 04.10.2018.

Autor: HRT

Josić o detaljima prosvjeda u Vukovaru

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Prosvjed će imati oblik protestnog skupa na kojem će stradalnici Domovinskog rata, sudionici i žrtve iznositi potresna svjednočanstva.
Članovi Savjeta za branitelje grada Vukovara, na čelu s predsjednikom Tomislavom Josićem, održali su konferenciju za novinare s koje je upućen poziv na mirni prosvjedni skup 13. listopada. Samo je jedna tema - nedovoljan rad na procesuiranju ratnih zločina i nakon 27 godina, naglašeno je.

Prosvjed će imati oblik protestnog skupa na kojem će stradalnici Domovinskog rata, sudionici i žrtve iznositi potresna svjednočanstva, a okupljenima će se obratiti i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava, rekao je Josić.

Istaknuo je da nikakvi drugačiji oblici obraćanja nisu predviđeni i neće biti omogućeni, da nisu predviđene nikakve glazbene izvedbe ni izvođači, a osobito da nisu dobrodošle političke parole ili bilo kakve parole koje potiču na mržnju. Takve će biti odmah uklonjene, rekao je.

Josić je istaknuo da je i dijaspora organizirala prosvjede vezane uz procesuiranje ratnih zločina, npr. u Torontu, Chicagu, Australiji. Čini se da dijaspora ima više pijeteta prema žrtvama, dodao je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!