12:54 / 27.08.2020.

Autor: Dajana Šošić/Dnevnik/Vijesti u 17/HTV/IMS

Josipa Rimac odbacila krivnju za djela koja su joj stavljena na teret proširenjem istrage

Joispa Rimac, arhivska fotografija (snimio: Dalibor Urukalovic/PIXSELL)

Joispa Rimac, arhivska fotografija (snimio: Dalibor Urukalovic/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Proširena je istraga protiv donedavne državne tajnice u Ministarstvu uprave i bivše kninske gradonačelnice Josipe Rimac.
Proširena je istraga protiv donedavne državne tajnice u Ministarstvu uprave i bivše kninske gradonačelnice Josipe Rimac.

Bivša državna tajnica Josipa Rimac nije odgovarala na pitanja USKOK-a i odbacila je krivnju za djela koja su joj stavljena na teret novim proširenjem istrage. Navodno je za 11 kandidata osigurala prolazak na državnom stručnom ispitu, tako da im je pribavljala ispitna pitanja ili pak s članom ispitne komisije dogovorila prolazak bez obzira na znanje.

Uz ostale, istragom je obuhvaćen i pomoćnik ministra zaštite okoliša i energetike Domagoj Validžić.

Neslužbeno doznajemo da su istragom obuhvaćeni i bivša ministrica Gabrijela Žalac, koja je navodno urgirala za brata, te bivši ravnatelj Policijske akademije Dubravko Novak. 

- To proširenje sadržajno nije puno drugačije od prethodnih. I da se zapravo time želi utjecati na sud da se produlji taj istražni zatvor i da se, vjerojatno, dodaju još neki svjedoci, sve kako bi gospođa Rimac ostala i dalje u istražnom zatvoru, govori Lidija Horvat, odvjetnica osumnjičene Josipe Rimac.Evo što je o istrazi na sjednici Vlade rekao premijer te ministri Ćorić i Malenica.


A Anđelko Jureško, drugi odvjetnik Josipe Rimac, kaže kako je ona u teškoj depresiji uslijed akutnog stresa.

- Mislim da je njezino stanje dramatično, rekao je.

Sutra se očekuje se i sudsko ročište o produljenju istražnog zatvora Josipi Rimac u kojem se nalazi od kraja svibnja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!