19:23 / 18.07.2021.

Autor: HRT/Dnevnik/IMS/Anita Markovina

Zabrinjava situacija u Splitsko-dalmatinskoj županiji; Stella: Ili sve zabraniti ili poštovati mjere

Joško Stella, direktor TZ-a Splitsko-dalmatinske županije

Joško Stella, direktor TZ-a Splitsko-dalmatinske županije

Foto: HRT / Dnevnik

Posebno zabrinjava situacija u Splitsko-dalmatinskoj županiji, danas je više oboljelih nego jučer, netipično za vikend. 51 je novozaražena osoba. Što ako županija pocrveni, Joško Stella, direktor TZ-a Splitsko-dalmatinske županije kaže da je stvar jednostavna - ili sve zabraniti ili poštovati mjere.

U jeku smo turističke sezone. Prvih 17 dana srpnja je bolji rezultat nego prvih šest mjeseci. Imamo 1 942 000 noćenja što je 54% više od prošle godine i na razini 2019. je 65%.

- To su odlični rezultati. U slučaju porasta zaraženih, kaže, plan je aktivirati Stožer i vidjeti kako riješiti situaciju. I nacionalni i lokalni oba moraju biti uključena, ističe.

Ljeto je, mnogo je događanja na obali. Treba li sve zabraniti, odgovara da je stvar jednostavna ili sve zabraniti ili poštovati mjere. Imamo iskustva i s utakmicom za Olimpijske kvalifikacije, gdje se kvalitetno držalo do mjera i nije bilo zaraženih i imamo drugih situacija gdje se nisu držali mjera i došlo je do zaraze.

- Najbitnija stvar je da se sve nadzire, i da su ljudi odgovorni, sve pozivam na osobnu odgovornost, jer ćemo tako što duže zadržati narančasti dio i da se pokušamo vratiti u zeleno, dodaje.

Stožer je kaže, taj koji odlučuje oko mjera, nije lako da svatko bude zadovoljan, netko će više profitirati, netko manje, ali idemo maksimalno pokušati produžiti sezonu, dodaje.

Osobna odgovornost je očito čarobna formula. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!