14:27 / 15.12.2018.

Autor: HRT

Jovanović: Odlasci iz SDP-a su mi gadljivi, sramim se tih kolega

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Sudionici Glavnog odbora komentirali su najnoviji odlazak iz stranke, prelazak dojučerašnje riječke SDP-ovke Ane Komparić Devčić u saborski Klub zastupnika stranke Milana Bandića.
Sudionici Glavnog odbora komentirali su najnoviji odlazak iz stranke, prelazak dojučerašnje riječke SDP-ovke Ane Komparić Devčić u saborski Klub zastupnika stranke Milana Bandića.

- Bernardić: SDP-u se svakog dana priključuju novi ljudi 
- Iz SDP-a će izaći i Luc-Polanc i Lalovac? 

Željko Jovanović,
kolega Komparić Devčić iz izborne jedinice, kazao je da bi svi koji odlaze iz SDP-a, da su imalo iskreni i da je njima socijaldemokracija ideal, osnovali neki klub koji bi mogli nazvati 'istinski socijaldemokrati', 'a ne odlaziti USKOK-ovim optuženicima i desničarima' koji su uklonili Trg maršala Tita i koji spašavaju Plenkovićevu vladu. Za mene je to do bola gadljivo i sramim se svojih kolega koji to rade, rekao je novinarima.

"Nezadovoljstvo vodstvom SDP-a su puke isprike jer ni ja nisam zadovoljan vodstvom stranke, ali kao saborski zastupnik kojeg su izabrali građani 8. izborne jedinice s najvećim brojem preferencijalnih glasova, moja je obveza da radim u interesu svih građana i da se kao istinski socijaldemokrat kroz SDP borim za bolji SDP, a time i socijaldemokraciju u Hrvatskoj. Sve te priče da ne mogu raditi u SDP-u su prazne i puki alibi za potpuno nemoralne poteze. Svi koji odlaze Milanu Bandiću, koji podržavaju Andreja Plenkovića, prevarili su svoje birače i može ih biti sram", poručio je Jovanović.

Bauk: Ne sjećam se da je Komparić Devčić ijednom progovorila u Saboru

Predsjednik SDP-ova Kluba zastupnika Arsen Bauk smatra da je svaki komentar na odlaske iz stranke Bandiću suvišan. No, dodaje da bi volio čuti od Zorana Milanovića prema kojem je kriteriju sastavljao listu za Sabor kada ljudi koje je izabrao odlaze njegovu najljućem protivniku Bandiću. "Što se Komparić Devčić tiče, ja se ne mogu sjetiti je li ijednom progovorila u Saboru, kazao je Bauk. Novinare je pitao: "Možete li vi?", a na njihovo "ne", uzvratio je: "Eto, to vam je odgovor."

Fabijanić: Komparić Devčić je olakšala odlazak jer ima velik dug od članarine

Šef Glavnog odbora stranke Erik Fabijanić rekao je da Komparić Devčić ima toliki dug za članarinu da im je olakšala situaciju da je ne moraju brisati iz evidencije. Njezin odlazak ne vidim kao problem Davora Bernardića, nego samo kao njezin problem, pa vidite u koji je klub otišla, istaknuo je Fabijanić.

Hajduković: Komparić Devčić je trebala ostati i boriti se za socijaldemokraciju

Članu Predsjedništva SDP-a Domagoju Hajdukoviću žao je što je kolegica donijela takvu odluku. Iznijela je svoje razloge, ali ja mislim da treba ostati u SDP-u, boriti se za socijaldemokraciju, za drugačiju Hrvatsku, no svatko snosi odgovornost za svoje odluke, rekao je Hajduković.

Komparić Devčić: Želim vjerovati u nevinost Milana Bandića

Ana Komparić Devčić, zastupnica iz 8. izborne jedinice, koja odrađuje treći saborski mandat, u petak je, kako je objasnila, napustila SDP nezadovoljna vodstvom stranke i političkim bankrotom SDP-a. Za Novi list je potvrdila da se pridružila Bandićevu klubu, a objašnjavajući taj potez, rekla je da Rijeka u posljednjih nekoliko godina zaostaje za Zagrebom te naglasila da, unatoč brojnim aferama koje ga prate i protiv kojega je jučer USKOK dopunio optužnicu, želi vjerovati u nevinost Milana Bandića.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!