15:57 / 03.11.2018.

Autor: P.F./HRT

Jugo promijenilo izgled plaže Zlatni rat

Autor fotografije: Roni Marinković

Autor fotografije: Roni Marinković

Foto: - / -

Vrh svjetski poznate plaže sada je okrenut na zapad. Punta Zlatnog rata ostat će tako zakrivljena sve dok morske struje i vjetar ne ojačaju djelovanjem na suprotnu stranu i ne poravnaju.
Ovotjedno olujno jugo koje je zahvatilo obalu, prometno odsjeklo otoke od kopna te ponegdje pričinilo i materijalnu štetu. No, unatoč lošim posljedicama juga, ima i jedna lijepa. Naime, djelovajnem jakog vjetra i morskih struja promijenjen je izgled plaže Zlatni rat.

Vrh svjetski poznate plaže sada je okrenut na zapad. Punta Zlatnog rata ostat će tako zakrivljena sve dok morske struje i vjetar ne ojačaju djelovanjem na suprotnu stranu te ga poravnaju.

Autor fotografija je Roni Marinković. Sve fotografije u galeriji snimljene su dan nakon nevremena, a posljednja dan prije nevremena.

Fenomen Zlatnog rata leži upravo u ljepoti igre prirode koja često mijenja njegov oblik, zbog čega je do sada već nebrojeno puta uvršten među najljepše plaže svijeta.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!