08:36 / 11.05.2018.

Autor: I.M./HRT

Jurčić o ministrici Dalić: Trebala bi otići, i za tajne pregovore postoji procedura

-

-

Foto: - / -

Kad se vode tajni pregovori, zna se kako se vode, svakako ne preko privatnih mailova. I za to postoji procedura i određene uzance, rekao je Jurčić.
Nakon objavljene elektroničke komunikacije potpredsjednice Vlade Martine Dalić s pravnicima, brokerima i savjetnicima o pisanju lex Agrokor politička je scena ponovno uzavrela. 

Oporba je, očekivano, sve glasnija, no hitan sastanak s premijerom zatražili su i neki HDZ-ovi koalicijski pratneri. 

Ministrica Martina Dalić u razgovoru za današnji Jutarnji list tvrdi da se preko nje po svaku cijenu želi srušiti nagodba s vjerovnicima.

Za komentar smo pitali profesora Ljubu Jurčića koji je gostovao u Studiju 4. On smatra kako bi, ne ulazeći u dobre namjere ministrice Dalić, politički trebala otići. Jer kad se vode tajni pregovori, zna se kako se vode, svakako ne preko privatnih mailova. I za to postoji procedura i određene uzance. Jednom kad postanete dužnosnik, dužnosnik ste 24 sata. Nikad niste privatna osoba i sve što radite mora biti u skladu s procedurom, rekao je Jurčić. 

Namjere mogu biti dobre, ali država ne funkcionira na dobrim namjerama, nego na zakonima. Ovo je u prvom redu političko pitanje, istaknuo je.

Uvjeren je da ova situacija ne bi trebala štetiti postizanju nagodbe jer ne bi bilo dobro da se sve vrati na početak. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!