13:23 / 01.02.2020.

Autor: M.Š./Hina

Juričan komentirao situaciju sa stanom Bandićeve supruge

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Juričan je na Facebooku objavio tekst pod naslovom "Od rastave braka do Šelinog stana u nekoliko složenih koraka"
Aktivist i redatelj Dario Juričan u subotu je u facebook objavi "Od rastave braka do Šelinog stana u nekoliko složenih koraka" podsjetio na 'staru' aferu Milana Bandića koji se, ističe, fiktivno razveo od supruge kako bi ona po povlaštenoj cijeni mogla kupiti stan u Preradovićevoj ulici.

Dario Juričan
objavio je i Ugovor iz 1997. o prodaji toga stana, a u postu se referira i na nedavno kupljen stan u centru grada od 70-tak kvadrata kojeg je Vesna Bandić platila 854 tisuće kuna od čega 720 tisuća gotovinom, a Milan Bandić je ustvrdio da u njegovoj imovinskoj kartici "nema ničeg spornog".

- Vesna Bandić odmah je nakon razvoda podnijela Komisiji za stambene odnose grada Zagreba zahtjev za priznavanje stanarskog prava u Preradovićevoj 13, za stan od 38m2, ističe Juričan, i nastavlja: "Vesna Bandić tvrdila je da u toj kući živi praktički od rođenja iako je tada živjela s tobom, tada još samo rezačem etiketa u nastajanju, u neboderu u Bužanovoj 41. Samo dan nakon što je predala zahtjev, Komisija joj usvaja zahtjev za stanarsko pravo i Vesna otkupljuje stan za 35.760 kn, što je tada bilo najmanje sedam puta manje od tržišne cijene".

- Od razvoda braka do kupnje stana u Preradovićevoj prošlo je Milane ravno sedam dana. Sada Milane vrtiš priču da je supruga Vesna upravo od prodaje tog stana u Preradovićevoj kćeri kupila stan od tvog pajde Šele od 68m2. Hvala ti što si nas podsjetio, rezaču etiketa, koju si složenu operaciju bio spreman napraviti za 38m2. Danas tvoja kćer, majstore magle, zahvaljujući tvom poduzetničkom duhu ima skoro pa duplo kvadrata... Isplatilo se, Milane, bravo!, dodaje.

Juričan se dalje izruguje Bandićevoj tvrdnji da se "Gradonačelnik drži zakona i zakonske procedure (...)", te da "Gradonačelnik uredno, ispravno i na vrijeme unosi promjene u svojoj imovinskoj kartici", te postavlja pitanja: "A gdje su nestali, Milane, svi oni luksuzni satovi Zenith, Cartier, Piaget, IWC.... ?", "Kamo su se odmetnuli oldajmeri iz Gruda... ?", "Tko je progutao tri stana kojima si raspolagao i koristio se.. ?", "Kako je isparilo 200 tisuća kuna gotovine koja ti je nađena u pretresu ureda i stana?".

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!