08:32 / 11.08.2020.

Autor: HRT

Juričan se obratio investitoru oko zgrade na Knežiji

Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL

Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Redatelj je objavio priopćenje u kojemu ironično pruža potporu investitoru Luki Kaiću.
Redatelj i kandidat na posljednjim predsjedničkim izborima Dario Juričan objavio je priopćenje u kojemu se obraća i ironično pruža potporu investitoru Luki Kaiću oko najavljene izgradnje zgrade u zagrebačkoj Knežiji, na križanju ulica Davorina Bazjanca i Ludovika Zelenka.

U nastavku prenosimo priopćenje:

Dragi moj Luka Kajiću (sic)!

Dokone galamdžije iz Društvo arhitekata Zagreba, Udruženje hrvatskih arhitekata, Hrvatske komora arhitekata, Udruge hrvatskih urbanista i Hrvatskog društvo krajobraznih arhitekata, kao i stoka sitnog zuba s Knežije, smatraju kako tvoje novo građevinsko remek-djelo od deset etaža, a kojeg opravdano planiraš utefteriti u parkić na Knežiji, nije u skladu s duhom planskih odredbi GUP-a, temeljnog urbanističkog plana Grada Zagreba.

Ja ti ovim putem, dragi moj Luka, dajem javnu podršku da izdržiš i omogućiš nam još jednu solidnu betonsku jedinicu, nalik onima kakve si već prije omogućio Ratku Mačeku, Ivi Sanaderu, Ivanu Crnjcu, Ivici Todoriću i sijasetu drugih odličnika. To što su neki od njih u međuvremenu smještaj potražili u zatvoru, a drugi dane umjesto u dvorima koje si im izgradio provode po sudovima, nikako ne znači da su nezadovoljni tvojom gradnjom. Svako njihovo gostovanje u crnoj kronici reklama je i za tebe, dobri moj Luka.

Očekujem da me pozoveš na gin-tonic pa da čujem i sočnu priču kako si za shopping centar Meridijan 16 preko Siget ulaganja kupio zemljište koje je prva, „na vrijeme“, kupila kći Željka Šelendića Šele, velikog pajde od našeg Gradonačelnika, Rezača etiketa. A Šela, dragi moj Luka, taj fakat zna! Šela je znao Rezačevoj maloj godinama besplatno rentati stan, a potom joj ga i za male pare i prodati. Znaš ti, moj Luka, kako se u ovom gradu posluje, pa  nisi ti tamo neki pikzibner. Kužiš ti spiku, uvezao si se s kim si trebao pa sad jurišaš kao nosorog na parkić. Lajkam i to kako ti je pročelnik Gradskog ureda za prostorno uređenje Dinko Bilić lake ruke omogućio lokacijsku dozvolu i kako su mu puna usta biranih riječi za taj tvoj projektić.

Samo, moj Luka, nisi nešto apdejtan, Rezač etiketa je politička lešina i ja sam novi gazda grada pa očekujem za moju potporu dva stana na Knežiji. Jedan naravno ide mojoj ljubavnici, a drugi pajdi iz HDZ-a s kojim ću regulirati većinu u Skupštini, jer to nam je, kužiš, nužno da bi podržali sjajne projekte poput ovog tvog.

Pusti te glodavce koji organiziraju peticije (https://www.facebook.com/groups/298165494929713) neka samo skviče, znaš da će ti u Hrvatskoj sve oprostiti osim uspjeha! Ti i takvi zavidnici kojima je nekakvo stablo draže od betona ne osjećaju ovu našu zemlju!

Zgrožen sam, dobri moj Luka, kako te tare ta strašna antipoduzetnička klima.

I zato rokamo dalje, dok se osmerokatnica ne izdigne nad cijelim kvartom poput velikog Titanica koji bu tako nježno nasukan svjedočio naš uspjeh.

Dario Juričan, gradonačelnik svemira

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!