Sanira se šteta nakon puknuća vodovodne cijevi na Trešnjevci

27.09.2021.

09:43

Autor: Lucija Judnić/Studio4/IMS/HRT

Puknuće vodovodne cijevi na Trešnjevci

Puknuće vodovodne cijevi na Trešnjevci

Foto: Studio4 / HRT

Nakon jučerašnjeg puknuća vodovodne cijevi na zagrebačkoj Trešnjevci, na terenu je bilo 19 intervencija - pretežno u podrumskim stanovima te dva garažna prostora. Kao razlog puknuća spominju se nekontrolirani tlakovi. Sreća je što se havarija dogodila sa subote na nedjelju.

Puknuće vodovodne cjevi na Trešnjevci

Puknuće vodovodne cjevi na Trešnjevci

Foto: DJH / HRT

Zatvaranje Selske ceste na Trešnjevci dovelo je do velikih prometnih "čepova" jutros, ali policija regulira promet. Građani su bili bijesni zbog velikih kolona koje su se stvorile. Nakon puknuća cijevi u Selskoj ulici, sinoć je oko 20.30 normalizirana opskrba vodom. Trenutačno su ovdje radnici Zagrebačkih autocesta koji saniraju posljedice puknuća cijevi. Kada će to biti gotovo ne može se sa sigurnošću reći, no to neće biti u današnjem danu. "Čistoća" je od ranog jutra na terenu.

Zamjenik zagrebačkoga gradonačelnika Luka Korlaet najavio je da će od danas iz Vodoopskrbe građane koji su pretrpjeli štetu početi obilaziti djelatnici koji će ih uputiti kao je prijaviti. 

Što se tiče Vodoopskrbe i odvodnje, ekipa HRT-a ih je od ranih jutarnjih sati pokušala kontaktirati, no rekli su kako će tijekom dana poslati priopćenje. Na njihovim web stranicama postoji e-mail adresa kako bi svi građani mogli prijaviti svu štetu koju je prouzrokovalo puknuće cijevi, izvijestila je za Studio 4, novinarka HRT-a, Lucija Judnić.

- Meni nije puno stradalo, stradao mi je hodnik, garaža, a kod drugog imao sam sreću. Znam da se moglo do ponoći prijaviti štetu, ali nitko nije došao popisivati štetu, rekao je stanovnik Trešnjevke.


Poplava na Trešnjevci

Poplava na Trešnjevci

Foto: Vijesti / HRT

- Jučer su djelatnici vodoopskrbe i odvodnje sanirali cjevovod. Pristupili smo sanaciji od jutarnjih sati i radit ćemo u dvije smjene dok ne saniramo dio prometnice, rekao je Dragan Perić, voditelj podružnice Zagrebačke ceste.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!