Kad ministar radi gastroskopiju - zlatna ruka

18:33 / 14.08.2019.

Autor: Karmen Šore/T.D./HRT

-

-

Foto: - / -

Početkom ove godine u Zagvozdu je otvorena dnevna bolnica, podružnica KBC-a u Splitu. Svakoga dana izmjenjuju se specijalisti.
Početkom ove godine u Zagvozdu je otvorena dnevna bolnica, podružnica KBC-a u Splitu. Svakoga dana izmjenjuju se specijalisti, a ponekad uskoče i liječnici koji su na godišnjem odmoru. Danas je gastroskopiju obavio ministar zdravstva Milan Kujundžić.
Preuzmite aplikaciju HRT Vijesti!
Srijeda je dan za gastroenterologa. Uobičajena je gužva pred ordinacijom, kad se čeka na gastroskopiju. A obavio ju je ministar Kujundžić.

Pacijenti su bili pod dojmom ministra, pa su ushićeno rekli kako ima zlatnu ruku.

Kujundžić kaže da je na godišnjem odmoru u blizini i ponudio se zamijeniti dežurnog liječnika. Neki mu međutim zamjeraju što se i dalje bavi medicinom, a u ministarstvu je posla i previše. 

- U resoru ima puno posla i puno poteškoća puno izazova ali isto tako i u medicini ima. Ja svaki tjedan utorkom odlazim u KB Dubrava, moju matičnu kuću. Mislim da oni koji znaju raditi trebaju raditi ne vidim razloga zašto ne bi radili i u resoru a i u bolnici, ističe prof.dr.sc. Milan Kujundžić, ministar zdravstva.

Dnevna bolnica u Zagvozdu, jedina takva u Hrvatskoj, otvorena je u mandatu ministra Kujundžića, a financira se novcem iz europskih fondova.

- Ovo nije dobro, ovo je izvanredna priča za cijeli ovaj kraj i ne bi volio da se ovo promovira kao nekakva imotska priča, ovo je priča cijelog ovog kraja, objašnjava prof.dr. Ivica Vuković, pročelnik Zavoda za ishemijske bolesti srca KBC Split.

Pacijenti, kažu nam liječnici, pristižu od Dubrovnika do Trogira, a uloženi novac već je sada na neki način vraćen.

- Na godišnjoj razini HZZO je plaćao samo na osnovi putnih troškova pacijentima koji gravitiraju Splitu našem KBC-u 15 milijuna kuna sama investicija ove podružnice ovdje građevinska plus oprema je do sada nekakvih 7 milijuna kuna, kaže doc.dr. Krešimir Dolić, zamjenik ravnatelja KBC-a Split.

Kako god, stanovnicima ovoga kraja dnevna bolnica život čini jednostavnijim. Planovi su ambiciozni, izgradnja polivalentne kirurške dvorane, dijagnostički centar i laboratorij. Bez obzira na sve probleme s kojima se zdravstvo suočava.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!