17:56 / 03.06.2019.

Autor: Domagoj Puškarić/E.L.S./HRT

Kada te prebiju jer hodaš po cesti...

-

-

Foto: - / -

Normalnoj osobi teško je shvatiti zašto bi netko bijes i ljutnju iskalio na slučajnome prolazniku. Upravo se to dogodilo Ivanu prošle nedjelje uoči derbija Dinama i Hajduka.
Tog nedjeljnog popodneva Ivan se vraćao s obiteljskog ručka... i dok se spremao prijeći cestu blizu Maksimira, bez ikakvog povoda, na njega su divljački krenula dvanaestorica pripadnika Torcide. Nanijeli su mu teške ozljede... Strah se uvukao među građane, jer na Ivanovu mjestu mogao je biti svatko od nas...

Normalnoj osobi teško je shvatiti zašto bi netko bijes i ljutnju iskalio na slučajnome prolazniku. Upravo se to dogodilo Ivanu prošle nedjelje uoči derbija Dinama i Hajduka.

- Osjetio sam udarac u čelo, tu sam se srušio, drugi tren sam osjetio drugi udarac bočno. Poslije toga se ne sjećam koliko sam udaraca primio, ja sam mislio da su samo ta dva, ali sam čuo da je netko vidio da je bilo preko 10 udaraca nogom u glavu. Znam da mi je u glavi bilo... u biti ne znam uopće šta je bilo, samo sam instikntivno bježo i bojao se za život. Mislim da to nije bilo premlaćivanje nego pokušaj ubojstva i moja borba za život jer to nije humano koliko su me udarali - ispričao nam je Ivan.

Pred njim je dug oporavak. Pretrpio je višestruke ozljede lica, čije kosti sada povezuju četiri metalne pločice. Ne osjeća gornji dio lica, jede i pije na slamku. Tek kad splasnu otekline, moći će ponovno na pretrage.

Od dvanaestorice napadača, u pritvoru je zadržan samo jedan. Unatoč tomu,  Ivan se nada da će institucije učiniti što treba. Za napadače nema puno riječi osim što želi da ih stigne pravda.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!