13:21 / 17.09.2020.

Autor: Zdravko Kleva/Regionalni dnevnik/IMS/HRT

Kadrovski cirkus u KBC-u Rijeka

-

-

Foto: - / -

Izmjene pravilnika predložio je predsjednik upravnog vijeća, a njima je omogućeno zapošljavanje dodatnih kadrova u nezdravstvenim službama.
Sindikat zdravstva hrvatske traži odgovornost predsjednika Upravnog vijeća KBC-i ravnatelja te ustanove, zbog kako kažu kršenje statuta KBC-a Rijeka.

Kadrovski cirkus, tvrde u sindikatu, odnosi se na nezakonitu Izmjenu pravilnika o unutarnjem ustroju i sistematizaciji radnih mjesta koji je na snazi od kolovoza ove godine. Izmjene pravilnika predložio je predsjednik upravnog vijeća, a ujedno i državni tajnik u ministarstvu zdravstvu primarijus Željko Plazonić, a da prethodno nije predložio i izmjene samog statuta, što je drže u sindikatu, bio dužan učiniti. Na taj je način omogućeno zapošljavanje dodatnih kadrova u nezdravstvenim službama.

- Paralelno s instaliranjem izmjena i dopuna  ostaje Služba za pravne i kadrovske poslove, koja je određena statutom. Istodobno se osniva posebna služba koja sada mijenja naziv u Služba za ljudske resurse. Dakle, istodobno djeluju dvije službe jedna, a poslovi i radni zadaci su isti, rekla je Radmila Čehut Jurišić, predsjednica Sindikata zdravstva Hrvatske.

Svaka od ovih dviju službi ima svog šefa, odjele te voditelje odjela, a svaki od njih, zaključuju u sindikatu ima veću plaću od glavne sestre odjela intenzivne njege. Budući da zbog donošenja novog pravilnika na Upravnom vijeću nije reagirala pravna služba, kao ni ravnatelj KBC-a, Sindikat traži njihovu odgovornost. O svemu je upoznat i ministar zdravstva Vili Beroš. Sindikat ustraje na svojem zahtjevu.

- Da se s mjesta predsjednika UV KBC-a makne državni tajnik Plazonić, koji to radi nezakonito u smislu donošenja ovih dokumenata, izbora ravnatelja, rekla je Čehut Jurišić.

Te da se na njegovo mjesto postavi netko tko će svoj posao obavljati sukladno zakonu i aktima KBC- Rijeka.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!