13:18 / 25.07.2018.

Autor: D.M./HRT

Kajkić: Časno sam radio - stiglo i obrazloženje MUP-a

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Dodao je kako je bio izložen mnogim pritiscima dok je istraživao zločin na Ovčari i smatra da je ova prijava nastavak tih pritisaka.
Nakon što je s jednom državnom službenicom suspendiran zbog sumnje da su krivotvorili službenu zabilješku tijekom istrage o ratnom zločinu silovanja, policajac Nikola Kajkić ustvrdio je na konferenciji za novinare da to nije istina. Dodao je kako je bio izložen mnogim pritiscima dok je istraživao zločin na Ovčari i smatra da je ova prijava nastavak tih pritisaka.

"Niti sam što krivotvorio, niti sam što insinuirao, niti sam što krivo ili pogrešno napravio. Moja najveća greška je što sam časno, pošteno i profesionalno radio svoj posao, to je moja greška", kazao je Nikola Kajkić.

Iz MUP-a odbijaju Kajkićeve optužbe. Ističu da je prijavljen zbog sumnje da je tijekom istrage ratnih zločina sastavio dokument o poduzetim radnjama, iako ih u stvarnosti nije poduzeo. Zatim je s državnom službenicom dokument potpisom ovjerio kao istinit.

Zbog težine povreda službenih dužnosti Kajkić i službenica udaljeni su s dužnosti.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!