16:00 / 21.09.2018.

Autor: I.M./HRT

Kajkić: Istražitelje opstruiraju obavještajne službe i političari

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

MUP laže, a predmet Ovčara nije postojao do 2017., poručio je na konferenciji za novinare smijenjeni istražitelj ratnih zločina na Ovčari Nikola Kajkić.
MUP laže, a predmet Ovčara nije postojao do 2017., poručio je na konferenciji za novinare smijenjeni istražitelj ratnih zločina na Ovčari Nikola Kajkić.

Opovrgnuo je optužbe o povredi službene dužnosti te dodao da istražitelji ratnih zločina PU vukovarsko-srijemske rade u nezadovoljavajućim uvjetima, a opstruiraju ih i obavještajne službe i lokalni političari.

Da je predmet bio završen, moglo se uhititi i kriminalistički, tj. državnoodvjetnički, a poslije i sudski - obraditi najmanje 40 osoba počinitelja ovog zločina. Od tih 40 osoba velik broj živi u Republici Hrvatskoj. Kome je interes i zašto netko nekoga štiti, ja u ovom trenutku stvarno ne znam, a i da znam, ne bih vam mogao reći, izjavio je Kajkić.

Ravnatelj policije Nikola Milina demantirao je navode vezane za istragu zločina na Ovčari i napomenuo da je ona apsolutni prioritet Ministarstva unutarnjih poslova. Obveza je policije da surađuje s DORH-om, a u istraživanju ratnih zločina policija radi samostalno bez ikakvog političkog utjecaja.

Nikako ne stoje navodi koji su izneseni na konferenciji za novinare gospodina Kajkića da je on inicirao da se formira radna skupina. Dapače, on je bio uključen da sudjeluje u radu radne skupine, ali upravo zbog nedovoljnih rezultata, znači ta istraživanja koja su dotad provedena nisu dovela ni do osnove, a kamoli do osnovane sumnje koja je temelj za podnošenje kaznene prijave, izjavio je Milina. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!