16:46 / 07.05.2018.

Autor: K.V.K./HRT

Kako bi se Hrvatska trebala postaviti prema migrantima?

-

-

Foto: - / -

O migrantskoj politici, primjerima iz drugih europskih država, te kako bi se Hrvatska u svemu trebala postaviti razgovaralo se u emisiji Dobar dan, Hrvatska.
O migrantskoj politici, primjerima iz drugih europskih država, te kako bi se Hrvatska u svemu trebala postaviti u emisiji Dobar dan, Hrvatska govorili su novinar g. Hassan Haidar Diab, docent Ivica Šola s osječkog sveučilišta, te politolog i sociolog prof. Anđelko Milardović s instituta za migracije.

Istaknuta je važnost medija te istinitost izvještavanja. Ivica Šola je naglasio kako lažne vijesti i neistine šire državne institucije i mainstream mediji, što se može vidjeti na primjerima Švedske i Njemačke. Povjerenje Šveđana u državnu televiziju i u institucije naglo je palo, tamošnje se društvo suočava s porastom kriminala, broj silovanja frapantan je, ustvrdio je.

S izlaganjem Ivice Šole složio se Hassan Haidar Diab koji je napomenuo kako je i sam bio meta napada nakon što je izvještavao o opasnostima neoprezne migrantske politike, te kako se tada zbog toga morao suočiti s prozivanjima da je islamofob i rasist – iako je Arap muslimanske vjeroispovijesti.

Anđelko Milardović istaknuo je kako je nemoguće postaviti multikulturni model života ukoliko od strane migranata ne postoji volja za integracijom, a istodobno žele koristiti benefite društva u koje su došli. Tada se stvaraju dva paralelna društva, i u tom slučaju dolazi u obzir samo interkulturni model, reko je Milardović.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!