Kako izgleda posjet frizeru?

15:42 / 04.05.2020.

Autor: Silvana Skočajić/Dnevnik/Katarina Barač-Perošević/Regionalni dnevnik/B.A./H

-

-

Foto: - / -

Nakon mjesec i pol počeli su raditi frizeri i kozmetičari. I prije otvaranja salona termini su bili popunjeni.
Nakon mjesec i pol počeli su raditi frizeri i kozmetičari. I prije otvaranja salona termini su bili popunjeni. I oni i klijenti privikavaju se na nove radne uvjete, no ne kriju zadovoljstvo što su počeli raditi.

Prvi radni dan osječki su frizeri dočekali spremni, prilagodivši rad i boravak u salonima u skladu s propisanim mjerama.

Nova pravila vrijede i za klijente koji su s nestrpljenjem dočekali odlazak svome frizeru ili kozmetičaru.

No, uz pravila ponašanja, mnogi će se klijenti morati naviknuti i na poduže liste čekanja.

Prvi radni dan, a već pune ruke posla. Nova pravila Tiboru nisu predstavljala problem.

- Uspjeli smo se pripremiti, obaviti sve one predmjere koje smo morali, i evo, sada nam preostaje da počnemo uživati u poslu, družiti se s ljudima. Naravno, na propisni način. Jedino mi je žao onih klijenata što će morati čekati naše poduže liste, kaže za HRT-ov Regionalni dnevnik Tibor Vidaković, predsjednik Ceha frizera i kozmetičara pri Udruženju obrtnika grada Osijeka.

Dugo planirani odlazak frizeru konačno je dočekao i Patrik.

- Nije problem, osim što smo trebali samo dezinficirati ruke i ostaviti svoje podatke, ali mislim da je bitno da smo se svi stigli ošišati, kaže Patrik.

Na nove mjere brzo se naviknuo.

- Mislim da je to potrebno, tako ćemo spriječiti zarazu, a i dovest ćemo u sigurnost sebe i radnike, kaže.

- Malu stariju, osam godina, sam isto uspjela ošišati, ima malo užu kosu, a bebu sam pokušala, ali, naravno, beba se mrdala pa je na sve strane ispalo, pa mora čika Tibor to popraviti, kaže Bojana.

U salonu sve je podređeno novom načinu funkcioniranja.

- Od obavezne dezinfekcije ruku pri ulasku i obavijesti koju će svaki klijent moći vidjeti o nekakvom ponašanju u salonu, od socijalne udaljenosti od minimalno 150 cm do toga da i mi radimo s maskama, da salon dezinficiramo kao pribor i alat, između svake klijentice, ističe Tibor Vidaković.

Nova pravila nisu ih omela u uljepšavanju klijenata, a, kako se čini, pred njima je mnogo posla.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!