15:26 / 09.11.2020.

Autor: Željka Lopac Purković/Regionalni dnevnik/HRT

Kako napreduju radovi na dječjoj bolnici u Rijeci

-

-

Foto: - / -

U novoj će bolnici biti odjeli ginekologije, porodništva, pedijatrije, dječje kirurgije, sve potrebno za djecu, ali tu će biti i središnji laboratorij transfuzijske medicine.
Izgradnju nove bolnice za majku i dijete KBC-a Rijeka obišli su državni tajnik, koji je ujedno predsjednik Povjerenstva za izgradnju nove bolnice doktor Željko Plazonić, te ravnatelj KBC-a Rijeka dr. Alen Ružić. Novinare su upoznali s do sada učinjenim te istaknuli kako, unatoč pandemiji, izgradnja velebnoga objekta napreduje izvrsno.

Najveća investicija u hrvatskom zdravstvu - nova bolnica za majku i dijete KBC-a Rijeka dobiva već jasne konture. Radovi idu brže od planiranoga.

- Kolika će biti ukupna vrijednost ne znamo u ovom trenutku, jer ne znamo koliko će biti ova treća faza procijenjena po svojem financijskom izračunu. Otprilike oko milijardu kuna plus oprema koja će biti oko 250 milijuna, rekao je Željko Plazonić.

Tih 250 milijuna kuna osigurala je Vlada rebalansom proračuna. Tako su sada radovi na konstrukciji u završnoj fazi, a garažni i tehnički blok trebali bi biti gotovi do Nove godine. U novoj će bolnici biti odjeli ginekologije, porodništva, pedijatrije, dječje kirurgije, sve potrebno za djecu, ali tu će biti i središnji laboratorij transfuzijske medicine.

- Kada iselimo zgradu ginekologije u ovu zgradu ostaje nam zgrada ginekologije na riječkom lokalitetu u koju namjeravamo grupirati kirurške struke koje su sada razbacane pod mnogim krovovima, rekao je Alen Ružić.

Stoga jedna novina daje drugu, odnosno mogućnost modernizacije objekta na starom, riječkom lokalitetu, koji bi odgovorio zahtjevima današnjice i sutrašnjice.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!