16:39 / 19.04.2019.

Autor: HRT

Kako odvajati smeće - edukacija u Zagrebu

-

-

Foto: - / -

Do 15. lipnja zaposlenici Čistoće na posebnim će štandovima na zagrebačkim tržnicama građanima biti dostupni za informacije.
U Zagrebu se nastavlja edukacija građana o odvajanju prikupljenog otpada. Zaposlenici Čistoće na tržnicama će, sve do sredine lipnja, dijeliti letke i građanima biti dostupni za informacije.

Akciju, koja je počela danas na tržnici na Kvaternikovu trgu, podržali su brojni sportski klubovi i savezi.
Građani se zanimaju za odvajanje otpada.

- Nije problem u smeću. Ne baca smeće samo sebe. Baca ga čovjek, kaže Damir.

Zaposlenici Čistoće bit će dostupni građanima, kaže Trpimir Majcan, direktor Sektora za razvoj, zaštitu okoliša i gospodarenje otpadom ZGH Čistoća. Govorit će im, dodaje, o infrastrukturi u njihovim kućama i stanovima te dijeliti letke sa savjetima o tome što ide u koji spremnik, u koju vrećicu.

Akciju su podržali i brojni sportaši.

- Kako sam prošao većinu zemalja Europske unije, to je nešto što je praksa u svim tim zemljama već dosta dugo. Nepoštovanje toga rigorozno se kažnjava i to je sigurno nešto što će uroditi plodom, kaže Elias Kolega, hrvatski skijaški reprezentativac.

I tako korak po korak, već ćemo učiniti mnogo za sebe i Zagreb, koji do 2020. mora doći do 50% odvojenog otpada.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!