Kako omogućiti vrtić svakom djetetu?

14.02.2023.

13:13

Autor: HRT

Romana Nikolić i Sanja Udović, Klub zastupnika Socijaldemokrata

Romana Nikolić i Sanja Udović, Klub zastupnika Socijaldemokrata

Foto: HTV / HRT

"Kako omogućiti vrtić svakom djetetu?" tema je okruglog stola koji je u Hrvatskom saboru organizirao Klub zastupnika Socijaldemokrati. Uz ostalo, rečeno je kako sadašnja raspodjela novca iz EU fondova za izgradnju i adaptaciju vrtića nije adekvatna te da bi zakonom i poticajima trebalo omogućiti privatnom sektoru da vlastitim ulaganjima pomognu javnom sektoru. 

- U zadnjih nekoliko godina mi pratimo trendove gdje se u ruralnim sredinama grade neodrživi objekti u kojima na kraju nema tko raditi, dok u urbanim sredinama postoje objekti koji ne zadovoljavaju ni minimalne standarde sa listama čekanja, rekla je na okruglom stolu saborska zastupnica Romana Nikolić, iz Kluba zastupnika Socijaldemokrata. 


- Kada bismo htjeli uključiti djecu od prve do šeste godine u sustav predškolskog odgoja i obrazovanja u Hrvatskoj, nedostaje ukupno oko 60 tisuća mjesta, to je zaista ogromna brojka, upozorila je njezina stranačka kolegica Sanja Udović.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!