Kako podignuti razinu sigurnosti na Zrću

15:10 / 17.07.2019.

Autor: Vladimir Šetka/HRT

Vladimir Šetka/HRT

Vladimir Šetka/HRT

Foto: - / HRT

Vatrogasci u Novalji ni danas nisu imali miran dan. Brzom intervencijom vatrogasaca požar je ugašen. To nam je potvrdio zapovjednik tamošnjih vatrogasaca Mateo Tamarut.
Oko 14 sati u borovoj šumi na još neopožarenom području buknuo je novi požar. No brzom intervencijom novaljskih vatrogasaca je ugašen. To nam je potvrdio zapovjednik tamošnjih vatrogasaca Mateo Tamarut. Radi se o šumi uz plažu Zrće.

Policijskim očevidom i dosadašnjom istragom utvrđeno je da je požar u neposrednoj blizini plaže Zrće na Pagu u noći s ponedjeljka na utorak izazvao otvoreni plamen ili odbačeni opušak. Policija će zbog kaznenog djela dovođenja u opasnost života i imovine podnijeti prijavu protiv, za sada, nepoznatog počinitelja.

- Nije samo pitanje Hrvatskih šuma. Tu je pitanje i ostale infrastrukture koja prolazi preko hrvatskih šuma, a gdje je zakonski određeno da prostor mora biti uređen i čist. spod dalekovoda nije bilo procjepa, kaže načelnik Stožera Civilne zaštite Novalje Ivica Supić.

Sigurnost je jedan od naših najjačih - pa i turističkih aduta. Zato će iduće ljeto Novalja dobiti novi operativni centar kako bi se jednostavnije koordiniralo aktivnostima na terenu u interventnim situacijama.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!