10:50 / 24.02.2022.

Autor: Kod nas doma/HTV

Kako spriječiti ovisnost djece o virtualnom svijetu

Kako spriječiti ovisnost djece o virtualnom svijetu?

Kako spriječiti ovisnost djece o virtualnom svijetu?

Foto: Kod nas doma / HRT

Iako su Dominik i Fran strastveni obožavatelji video igara i online sadržaja, u obitelji Petan ipak postoje određena pravila. 


- Mislim da je svakom roditelju najveći problem vrijeme koje oni žele provesti na igricama – ono što je nama roditeljima uvijek previše njima je uvijek premalo, i onda tu nekako treba uspostaviti nekakvu mjeru - kaže majka Nikolina.

Živimo u digitalnom dobu, okruženi velikim brojem informacija na online platformama. Djeca i mladi postaju sve izloženiji utjecaju digitalnih medija što utječe na njihovo zdravlje i sposobnosti.

Udruga "Korak po korak" pomaže roditeljima i djeci uspostaviti zdravi odnos djece prema tehnologijama.

Za djecu je bitno postaviti prioritete u danu kako bi bolje organizirali svoje slobodno vrijeme.

- Oni imaju nekakav red da kad dođu iz škole da prvo riješe zadaću, znači da dobiju te neke radne navike koje će im trebati kasnije u višim razredima, bit će izuzetno važne. Kad to sve obave onda ovisi kad im je trening, to slobodno vrijeme koje imaju, ako imaju dovoljno vremena uvijek se dogovore s nekim prijateljima pa izađu van - kaže Nikolina za emisiju Kod nas doma.

U stvaranju ravnoteže između ovisnosti i potrebe o virtualnoj stvarnosti najveću ulogu igraju upravo roditelji.

Pogledajte video:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!