13:52 / 20.09.2018.

Autor: N.G./I.H./HRT

Kako Vrbovsko privlači mlade obitelji?

-

-

Foto: - / -

U jednu od 30-ak starih kuća u Vrbovskom koja vapi za novim vlasnikom i obnovom, prije godinu dana je uselila mlada obitelj iz Rijeke.
Na području grada Vrbovskog, svakih deset godina bilježe tisuću stanovnika manje. Stoga su među prvim goranskim mjestima odlučili privući mlade obitelji pa upravo dovršavaju odluku o sufinanciranju obnove starih kuća.

U jednu od 30-ak starih kuća u Vrbovskom koja vapi za novim vlasnikom i obnovom, prije godinu dana je uselila mlada obitelj iz Rijeke. Najprije im je to bila kuća za odmor, a potom trajno prebivalište. Obnovili su je sami pa čekaju nove gradske poticaje. Najviša cijena tih starih kuća je 30.000€.

Vrbovsko je postao i turistički prepoznatljiv, s 40% više noćenja. A lokalna pilana kontinuirano traži tridesetak novih radnika pa je i njih potrebno stambeno zbrinuti.

U samom Vrbovskom podjednako je starih i mladih - a ima i djece. Oni od jeseni imaju energetski obnovljene učionice osnovne škole i vrtića.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!