Kakva je epidemiološka slika Hrvatske?

03.10.2021.

19:46

Autor: Dnevnik/IMS/HRT

Kakva je epidemiološka slika u Hrvatskoj?

Kakva je epidemiološka slika u Hrvatskoj?

Foto: HRT / HTV

Covid potvrde od sutra i u Hrvatskoj postaju mjera kojom ćemo se, više nego dosad, boriti s epidemijom. U zdravstvenom i sustavu socijalne skrbi morat će ih imati svi zaposleni, ali i neki pacijenti. Pogledajte pregled aktualne epidemiološke slike u Hrvatskoj. 

Ove nedjelje imamo 944 nova slučaja zaraze. U bolnicama je 779 pacijenata, na respiratoru njih 95. Preminulo je još 14 oboljelih.

grafika 1

grafika 1

Foto: HRT / HRT

Dosad je u Hrvatskoj cijepljeno 45% ukupnog stanovništva, što je i dalje daleko od postotaka koje ima velika većina zemalja Europske unije. Barem jednom dozom cijepljeno je 54% odraslog stanovništva.

Koliko je cijepljenih?

Koliko je cijepljenih?

Foto: HRT / HTV

U prvoj polovini rujna imali smo tjedni rast broja novozaraženih oko 30%. U prošlom tjednu optimizam je probudio zabilježeni pad od 2%. No, ovaj tjedan brojevi ponovno rastu. Novozaraženih je osam tisuća osamsto, 11,4% više nego u prošlom tjednu.

Grafika 3

Grafika 3

Foto: HRT / HRT

I dalje nam raste udio pozitivnih u broju testiranih. Ovaj tjedan ukupno je testirano malo više od 60 tisuća ljudi, među kojima je pozitivnih bilo 14,4%.

Grafika 4

Grafika 4

Foto: HRT / HRT

Što se tiče broja preminulih, prošli tjedan bio je s najvećim brojem u četvrtom valu epidemije - s čak 95 smrtnih slučajeva. Ovaj tjedan život je izgubilo 83 oboljelih, od kojih velika većina nije bila cijepljena.

Grafika 5

Grafika 5

Foto: HRT / HRT

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!