08:55 / 13.10.2020.

Autor: Regina Zubanović/Dobro jutro Hrvatska/I.Z./HRT

Kakvo je stanje u splitskoj hitnoj službi?

-

-

Foto: - / -

Sušić je rekao kako je važno da liječnici primarne zdravstvene zaštite na vrijeme obave svoj posao.
Voditelj medicinske prijavno-dojavne jedinice Hitne pomoći Split, doktor Miho Sušić, rekao je u emisiji "Dobro jutro, Hrvatska" da je noć protekla mirno. Istaknuo je da su u posljednjih petnaestak dana noći mnogo mirnije u odnosu na prošli mjesec, kada je zabilježen velik broj novozaraženih koronavirusom u Splitsko-dalmatinskoj županiji. ➡️ Koronavirus - najnovije informacije ➡️ Ljubas: Trijaže počinju u sedam sati, nema potrebe dolaziti ranije

➡️  Sve o koronavirusu

Sušić je naglasio kako se situacija smirila i da je sada mnogo lakše raditi.

- Intervencije koje su povezane s koronavirusom zahtijevanju posebnu pozornost, poseban način pristupa i dodatnu zaštitu, dodao je.

Poručio je da bi i inače bilo manje pacijenata koji su zaraženi koronavirusom na Hitnoj pomoći da primarna zdravstvena zaštita obavi posao na vrijeme.

- Jedan ili dva tima nisu dostupni, a ne daj Bože da se nešto dogodi, mi ne možemo intervenirati jer nam fali timova. To je rijetko, ali se zna dogoditi, rekao je voditelj medicinske prijavno-dojavne jedinice Hitne pomoći u Splitu.

Naglasio je kako djelatnici Hitne pomoći u Splitu paze na svoje ponašanje i razmišljaju o tome kuda se kreću pa nema velikog broja oboljelih. Rekao je da imaju dovoljno timova i dovoljno opreme. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!