19:17 / 29.01.2022.

Autor: Dnevnik/HTV

U Varaždinu se ne boje 'splitskog scenarija', u vrhu su po procijepljenosti

Damir Poljak

Damir Poljak

Foto: Dnevnik / HRT

U Varaždinskoj županiji već je drugi dan zaredom gotovo tisuću novozaraženih, što je golem broj za tu županiju. Ključno će sada biti u kojoj će se mjeri val novozaraženih preliti na varaždinsku bolnicu. Posebno su ugrožene starije, necijepljene osobe. O tome kakvo je stanje u bolnici i može li se izdržati još jedan pritisak epidemije, u Dnevniku HTV-a govorio je ravnatelj OB-a Varaždin Damir Poljak. - Trenutno se u bolnici nalazi 139 COVID pozitivnih pacijenata, a njih 10 je u jedinicama intenzivne njege, kazao je ravnatelj Damir Poljak. Dnevno se hospitalizira šest pacijenata pa Poljak očekuje da će tako biti i idućih dana. Kaže kako kapaciteta i respiratora u bolnici ima dovoljno te podsjetio da su odoljeli i u četvrtom valu te održali hladni pogon i normalno funkcionirali.

Poljak je iznio podatak da je od ukupnog broja zaposlenih (1900) trenutačno u samoizolaciji ili pozitivno njih 156. Gotovo trećina njih su zdravstveni djelatnici. Na pitanje boji li se 'splitskog scenarija', odgovorio je da se uvijek mora biti oprezan, ali i podsjetio da je Varaždinska županija, sa 71,2 posto, u vrhu po procijepljenosti.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!