Kalinić: To im je praktički prvi posao, a trebali bi voditi Holding

13:58 / 06.01.2022.

Autor: Studio 4/HRT/D.D.

"To im je prvi posao, a trebali bi voditi Holding"

"To im je prvi posao, a trebali bi voditi Holding"

Foto: Studio 4 / HRT

Možete pratiti po kontinuitetu vlade da je svaka druga vlada sve nekompetentnija i nekompetentnija, imate glavninu ministara koji nikad nisu ništa radili. Sad se ista ta kombinacija dogodila i u gradu Zagrebu, imate ljude u gradu kojima je posao praktički prvo radno mjesto, a prije su se igrali s udrugama i oni bi jednu od najvećih tvrtki, Holding, trebali voditi. Mislim da je to jednostavno nemoguće s obzirom na iskustvo s kojim su došli na te pozicije, utvrdio je Pavle Kalinić, bivši pročelnik Ureda za upravljanje u hitnim situacijama za HTV-ovu emisiju "Studio 4".

Kako je i najavljivala nova zagrebačka vlast, u novoj 2022. godini nastavlja se provođenje paketa mjera za uštedu i opravak financija grada Zagreba. Nakon najava vala otkaza u Holdingu ukinuto je desetak gradskih ureda, među njima i ured za upravljanje hitnim situacijama na čijem čelu je nekada bio Pavle Kalinić.

- U Hrvatskoj svaki put kad mislite da ne može biti gore, dogodi se gore. Možete pratiti po kontinuitetu vlade da je svaka druga vlada sve nekompetentnija i nekompetentnija, imate glavninu ministara koji nikad nisu ništa radili. Sad se ista ta kombinacija dogodila i u gradu Zagrebu, imate ljude u gradu kojima je posao praktički prvo radno mjesto, a prije su se igrali s udrugama i oni bi jednu od najvećih tvrtki, Holding, trebali voditi. Mislim da je to jednostavno nemoguće s obzirom na iskustvo s kojim su došli na te pozicije, utvrdio je Pavle Kalinić, bivši pročelnik Ureda za upravljanje u hitnim situacijama.

Prošla i sadašnja vlada Zagreba

- U Hrvatskoj se oduvijek zapošljava po babama i stričevima, i to nije nikakva razlika za grad Zagreb ili bilo koje selo, ili bilo koju županiju. Činjenica je da Zagreb, otkako je došlo do promjene vlasti, sve manje i manje plaće svoje obveze onima koji rade neki posao za gad Zagreb. Neplaćanje je postalo veliki problem ističe Kalinić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!