Kamene gromade pale na cestu Omiš - Radmanove mlinice, nije bilo vozila

23.01.2023.

14:42

Autor: Hina/I.B.

Odron na cesti Omiš - Radmanove mlinice

Odron na cesti Omiš - Radmanove mlinice

Foto: Ivo Cagalj / Pixsell

Nekoliko tona teške kamene gromade odronile su se oko 12,30 sati s visine oko 70 metra na cestu Omiš - Radmanove mlince, na kojoj u tom trenutku nije bilo vozila.

Cesta je bila zatvorena za promet, a nakon 45 minuta oslobođen je jedan prometni trak, doznaje se od ravnatelja Županijske uprave za ceste (ŽUC) Splita Petra Škorića.

- Ovaj odron se dogodio 1,6 kilometra udaljenosti od Omiša, gdje nema kuća, i u trenutku pada kamenja na cestu nitko nije vozilom prometovao na tom mjestu, rekao je Škorić za Hinu.

Prema njegovim riječima, nekoliko kamenih gromada koje su pale na cestu u 11,25 sati onemogućile su promet njome, ali su djelatnici ŽUC-a uklonili dio kamenja i nakon 45 minuta zastoja omogućili da se promet uspostavi naizmjenično jednim trakom.

Dodao je kako stručnjaci na tom području pregledavaju stijene kako bi utvrdili jesu li još neke od njih napukle i prijeti li opasnost od novih odrona.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!