09:17 / 17.11.2020.

Autor: M.Š./HRT

Kamenički proglašen krivim, dobio 4,5 godine zatvora

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Marin Kamenički proglašen je krivim za izazivanje prometne nesreće u Ilici u kolovozu 2018. pri čemu su smrtno stradale dvije žene.
Marin Kamenički proglašen je krivim za izazivanje prometne nesreće u Ilici u kolovozu 2018. pri čemu su smrtno stradale dvije ženske osobe. Dobio je 4,5 godina zatvore, a nakon izvršenja kazne neće smjeti voziti još pet godina.

➡️ Suđenje Kameničkom za nesreću u Ilici iza zatvorenih vrata

Nepravomoćnu presudu u utorak je objavila sutkinja zagrebačkog Županijskog suda Irena Kvaternik nakon suđenja iza zatvorenih vrata dovršenog u svega sedam dana.

U izrečenu kaznu uračunava se to što je proveo u uhićenju i istražnom zatvoru, od 28. kolovoza do 3. listopada 2018.

Optužnica je teretila Marina Kameničkog da je 23. kolovoza 2018. u 21.10 upravljao Mercedesom AMG Ilicom u smjeru zapada Zagreba.

Tom prilikom kretao se brzinom od 195 kilometara na sat, iako je bio svjestan da je brzina vožnje ograničena na 50 kilometara na sat.

Došavši do Ilice 442, zbog prevelike brzine kretanja, izgubio je nadzor nad upravljačem i vozilom udario u rubni kamen te se zarotirao prešavši u drugi smjer.

U nekontroliranom kretanju svojim je vozilom udario u Opel Astru u kojoj je na suvozačkom mjestu sjedila Nadica Hoflinger, a koja je preminula do dolaska hitne pomoći.

U sudaru je poginula i Laura Stelio, koja se nalazila na suvozačkom sjedalu Mercedesa, a koju je nakon ispadanja iz vozila udario Renault Clio koji se kretao Ilicom u smjeru istoka.


Obrazlažući presudu sutkinja Kvaternik kazala je da na Kameničkog nije primijenjen blaži Zakon o sudovima za mladež, iako je u vrijeme nesreće bio mlađi punoljetnik.

- Presuda mora biti poruka, a ne odmazda, kazala je sutkinja, dodavši da je pri odmjeravanju kazne sud ocijenio niz olakotnih i otegotnih okolnosti.

Olakotno mu je bilo kajanje, priznanje te isprika obitelji unesrećenih, a otegotna brza i obijesna vožnja koja je dovela do teških posljedica.
-

-

Foto: - / PIXSELL

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!