10:09 / 04.10.2018.

Autor: I.H./V.K./Hina

Kamenički pušten iz istražnog zatvora

-

-

Foto: - / -

Marin Kamenički, 20-godišnjak osumnjičen za izazivanje prometne nesreće u kojoj su poginule dvije osobe i još tri ozlijeđene, pušten je iz istražnog zatvora.
Marin Kamenički, 20-godišnjak osumnjičen za izazivanje prometne nesreće na zagrebačkoj Ilici u kojoj su potkraj kolovoza poginule dvije osobe i još tri ozlijeđene, pušten je iz istražnog zatvora, gdje je proveo malo više od mjesec dana.

- Kobnu nesreću na Ilici izazvao 20-godišnji ljubitelj brze vožnje
- Kameničkom mjesec dana istražnog zatvora
- Kamenički će noć provesti u pritvor

Sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda Kameničkom je prije nekoliko dana produljio istražni zatvor, ali ga je nakon žalbe izvanraspravno vijeće pustilo na slobodu. Pritom mu je kao mjera opreza oduzeta vozačka dozvola, potvrdio je glasnogovornik zagrebačkog Županijskog suda Krešimir Devčić.

Istražni zatvor Kameničkom je određen 29. kolovoza zbog opasnosti da bi na slobodi mogao ponoviti nedjelo.

Kamenički, kojega su mediji opisivali kao bivšeg savjetnika jedne radijske postaje te predsjednika udruge koja je promicala savjesno ponašanje mladih u prometu, tešku je nesreću izazvao jureći Ilicom u sportskom Mercedesu AMG.

Zbog neprilagođene brzine izgubio je nadzor nad vozilom i kod kućnog broja 422 naletio na rubni kamen uz desni dio kolnika.

U zanošenju je prešao u suprotni smjer na južni kolnički trak i naletio na betonski potporni zid, a prednjim dijelom vozila na Opel Astru zagrebačke registarske oznake, kojom je upravljao 57-godišnjak. U daljnjem kretanju 20-godišnjak je naletio na Renault Clio krapinske registarske oznake, kojim je upravljao 25-godišnjak, a zatim na Mercedes zagrebačke registarske oznake kojim je upravljala 43-godišnjakinja, izvijestila je prije policija.

U prometnoj nesreći smrtno su stradale suvozačice iz Mercedesa i Opel Astre - 23-godišnjakinja i 64-godišnjakinja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!