20:14 / 29.08.2018.

Autor: HRT

Kameničkom mjesec dana istražnog zatvora

Foto: Davor Visnjic/PIXSELL

Foto: Davor Visnjic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Zbog opasnosti da bi mogao ponoviti nedjelo, sudac istrage odredio je jednomjesečni istražni zatvor Marinu Kameničkom, osumnjičenom za izazivanje prometne nesreće u Ilici.
Zbog opasnosti da bi mogao ponoviti nedjelo, sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda odredio je jednomjesečni istražni zatvor 20-godišnjem Marinu Kameničkom, osumnjičenom za izazivanje prometne nesreću na zagrebačkoj Ilici u kojoj su u četvrtak poginule dvije osobe, a još su tri ozlijeđene.

- Kamenički je noć proveo u pritvoru
- Kobnu nesreću na Ilici izazvao 20-godišnji ljubitelj brze vožnje 

Istražni zatvor zatražilo je zagrebačko Općinsko državno odvjetništvo nakon što je ispitalo Kameničkog i protiv njega pokrenulo istragu zbog izazivanja prometne nesreće.

U istražnom zahtjevu tužiteljstvo navodi da je Kamenički 23. kolovoza 2018. u 21.10 sati izazvao nesreću na Ilici vozeći mercedes C63 AMG, brzinom za više od 50 km/h većom od dopuštene.

Osnovano se sumnja da je takvom vožnjom pristao ugroziti druge sudionike u prometu te je dolaskom do kbr. 422 Ulice Ilica, zbog velike brzine kretanja izgubio nadzor nad vozilom i desnim kotačima naletio na rubni kamen uz desni rub kolnika. I nakon udara je nastavio vožnju preko nogostupa pa se zanio ulijevo i završio na suprotnoj traci, gdje je udario u opel astru.

Od siline udarca vozilo marke opel astra zagrebačkih registarskih oznaka odbačeno je unatrag u smjeru jugozapada te preko betonskog zida nabačeno na meki teren s južne strane kolnika, zaustavivši se stražnjim dijelom na mekom terenu, a prednjim dijelom na betonskom zidu, viseći iznad kolnika. Vozilo kojim je upravljao okrivljenik je nakon udarca prednjim dijelom naletjelo na potporni zid, te se i dalje nastavilo nekontrolirano kretati i zanositi u suprotnom smjeru pri čemu je došlo do ispadanja putnice iz navedenog vozila na kolnik, navelo je tužiteljstvo.

U nekontroliranom kretanju Kamenički je automobilom nakon toga naletio na prednji desni dio renaulta clio, krapinske registracije. Od siline udarca vozilo krapinske registarske oznake odbačeno je u lijevo te prednjim desnim dijelom prešlo preko tijela putnice koja je ispala iz vozila kojim je upravljao okrivljenik dok je ležala na sredini kolnika, a potom je vozilo sletjelo na sjeverni nogostup.

Tužiteljstvo sumnja da je Kamenički nakon clia nekontroliranom kretanju u suprotnom smjeru udario još jedan mercedes koji se zaustavio radi izbjegavanja naleta, da bi potom uslijed svih navedenih naleta na njegovu automobilu došlo do požara. U navedenoj prometnoj nesreći za koju se osnovano sumnja da ju je prouzročio okrivljenik, uslijed zadobivenih višestrukih teških tjelesnih ozljeda smrtno su stradale putnica iz njegovog osobnog vozila i putnica iz osobnog vozila marke opel astra zagrebačkih registarskih oznaka, dok je vozač iz istog osobnog vozila zadobio višestruke teške tjelesne ozljede, objavilo je državno odvjetništvo ne otkrivajući identitet osumnjičenog.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!