13:09 / 19.07.2019.

Autor: Marijan Sviben/HRT

Kamere na cestama ispunile su svrhu

-

-

Foto: - / -

Svuda gdje su kamere postavljene ispunile su svrhu. Promet se usporio, vozači poštuju propisanu brzinu.
Kada gotovo svakodnevno stižu vijesti o poginulima na našim prometnicama, dobra vijest iz Krapinsko-zagorske županije. Ondje ove godine u prometu nije smrtno stradala nijedna osoba. I to nakon što su postavljene kamere za nadzor brzine.

Kamera za nadzor brzine postavljena je u Zagrebačkoj ulici u Zlataru prije dva mjeseca i odmah su vozači koji su ovdje voljeli ubrzati - promijenili naviku. Puno se sporije voze, kažu mještani, manja je buka, manje je opasnosti za bilo koga i preko ceste i za djecu…

Ta je kamera jedna od osam postavljenih u Krapinsko-zagorskoj županiji.

- Pozicije smo odabrali prema prometnim nesrećama koje su se događale i prema dojavi građana koji su nas obavještavali da ih prebrzi vozači ugrožavaju - izjavio je Marijan Grmovšek, voditelj Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa PU krapinsko-zagorske.

Svuda gdje su postavljene - ispunile su svrhu. Promet se usporio, vozači poštuju propisanu brzinu. Policija je posebno ponosna jer ove godine u prometu na tome mjestu nije smrtno stradala nijedna osoba.

- Taj podatak posebno dobiva na važnosti ako se u obzir uzme da je krapinsko-zagorska županija među najgušće naseljenima u Republici Hrvatskoj s registriranih gotovo 73 tisuće vozila i da je preko graničnih prijelaza u našoj županiji ove godine prešlo oko dva i pol milijuna vozila sa 6 milijuna putnika - podsjeća Darko Car, načelnik PU krapinsko-zagorske.

Vjeruju da dobroj statistici pridonose i njihove brojne preventivne aktivnosti. Najavljuju i nove akcije. Među prvima - kontrolu uporabe pojasa i nepropisne upotrebe mobitela u vožnji.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!