Kamionima blokirali granični prijelaz Mursko Središće

01.03.2019.

09:48

Autor: Ivica Grudiček/P.F./HRT

default error photo
U Murskom Središću domaći prijevoznici kratkom su blokadom prometnice upozorili da su izigrani.
Desetak autoprijevoznika s oko četrdeset je kamiona na dvadesetak minuta blokiralo granični prijelaz Mursko Središće. Oštro se protive zabrani prometa kroz taj grad koja ovaj tjedan stupa na snagu.

Zanimljivo je da su prijevoznici prosvjed organizirali tijekom konferencije za novinare ministra gospodarstva Darka Horvata koji im je poručio da se koriste alternativnim pravcima jer Mursko Središće više od desetljeća trpi veliku štetu koju rade kamioni i tegljači.

Više od 17.000 kamiona i tegljača mjesečno je prolazilo Murskim Središćem. Tutnjava i vibracije oštetile su mnoge kuće, ali i cestu. Prema Pravilniku Ministarstva prometa krajem tjedna zaživjet će zabrana prometa za kamione iznad 7,5 tona nosivosti.

U gradu su zadovoljni jer kažu da nakon više od desetljeća traženja napokon mogu mirnije spavati. No nisu zadovoljni u Udruzi hrvatskih cestovnih prijevoznika. Smatraju da im zabrana nanosi veliku štetu, pogotovo prijevoznicima s varaždinskog područja kojima je Mursko Središće najbrži tranzitni pravac. Tvrde da su razgovarali s resornim ministrom Olegom Butkovićem koji je obećao da se Pravilnik neće odnositi na domaće prijevoznike.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!