20:18 / 09.03.2020.

Autor: Šime Vičević/Dnevnik/IMS/HRT

Kampanja u HDZ-u na vrhuncu

-

-

Foto: - / -

Zaiskrilo je tijekom dana kada je Kovačev kandidat za zamjenika Ivan Penava uzvratio na Plenkovićevu subotnju izjavu o tome što je Vlada napravila za Vukovar.
Posljednji je tjedan kampanje uoči unutarstranačkih izbora u HDZ-u. Retorika suprotstavljenih tabora sve je oštrija. Tako je Ivan Penava optužio Vladu da ništa nije učinila za Vukovar. Andrej Plenković mu je odgovorio, nabrajujući sve projekte i poteze koje je njegova vlada učinila za taj grad.

Tim Andreja Plenkovića u Primorsko-goranskoj županiji, a tim Mire Kovača u Zadru.

Zaiskrilo je tijekom dana kada je Kovačev kandidat za zamjenika Ivan Penava uzvratio na Plenkovićevu subotnju izjavu o tome što je Vlada napravila za Vukovar.

- Jedino što smo u gradu Vukovaru dobili od Domovinskog rata naovamo jesu dvije stvari. Jedno je Memorijalno groblje, ali to je sudbina i povijest tako htjela, a drugo su ćirilične ploče. To su jedine stvari koje u SFRJ nismo imali, a danas ih, nažalost, imamo, rekao je gradonačelnik Vukovara i kandidat za zamjenika predsjednika HDZ-a Ivan Penava.

- Ja moram priznait da sam začuđen sa razinom kritika, a još manje s ovim informacijama. I dalje predlažem gradonačelniku Penavi u interesu Vukovara, dobrobiti Vukovaraca i jednostavno jasnih podataka za hrvatsku javnost da malo se prisjeti svih onih poteza koje je učinila ova Vlada za grad Vukovar, da ne govorim o Zakonu o Vukovaru kao mjestu posebnog pijeteta, rekao je predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković.

Koplja su se lomila i zbog različitih stajališta o retorici tijekom kampanje.

- Uvijek govorim o stvarima, o procesima, o sadržaju političkom, nikoga ne napadam osobno. Prema tome, ako mene netko ne napada osobno, ja mu ne uzvraćam, ja govorim o konkretnim potezima, rekao je kandidat za predsjednika HDZ-a Miro Kovač.

- Ja od samog počekao ove kampanje apeliram na sve da nam retorika bude konstruktivna, da govorimo o programima, da govorimo o djelima, a sve ono što ide u osobne obračune, to nije dobro za HDZ, to ostavlja ožiljke, rekao je  ministar mora, prometa i infrastrukture i kandidat za potpredsjednika HDZ-a Oleg Butković.

Pravi omjer snaga na unutarstranačkim izborima bit će poznat za šest dana.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!