11:09 / 02.03.2020.

Autor: U mreži prvog/Hrvatski radio/Dnevnik/IMS/M.Š./D.M./HRT

Kampanja u HDZ-u, o sučeljavanju i ispričavanju

-

-

Foto: - / -

I službeno je počela kampanja za unutarstranačke izbore u HDZ-u. Stranačko izborno povjerenstvo potvrdilo je pravovaljane kandidature.
Službeno je počela kampanja za unutarstranačke izbore u HDZ-u. Stranačko izborno povjerenstvo potvrdilo je pravovaljane kandidature. I odmah oštra prepirka dvojice kandidata za predsjednika. Miro Kovač dan je proveo u Šibensko-kninskoj županiji, a Andrej Plenković kampanju je počeo u Istri.

- Sučeljavanja će biti, o tome gdje i kad, o tome ćemo se dogovarati. Ne znam da li se on ispričao članovima i članicama HDZ-a, budući da je ih je podcijenio, ponizio i uvrijedio kazavši da se boje, te da bi eventualno bili u strahu zbog gubljenja posla ili nečega sličnog, to je katastrofalna izjava bilo koga tko pretendira biti na čelu Hrvatske demokratske zajednice, izjavio je Andrej Plenković.- Istina boli, iza svojih riječi stojim. A moj protukandidat, kolega Plenković bi se trebao ispričati ljudima u Hrvatskoj koje je vrijeđao, jer navodno ne znaju čitati, ne znaju pisati, ne znaju se potpisati. Mora se ispričati biračima HDZ-a, članovima HDZ-a za gubitak predsjedničkih izbora, za brodolom na europskim izborima, poručio je Miro Kovač.

Kovač pozvao Plenkovića na sučeljavanje

Kandidat za predsjednika HDZ-a Miro Kovač pozvao je u ponedjeljak svog protukandidata, aktualnog predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića na sučeljavanje o sadašnjosti i budućnosti stranke. "Danas je prvi dan službene kampanje za izbore u našoj stranci. Vrijeme je za sučeljavanje o sadašnjosti i budućnosti HDZ-a. Pozivam svoga kolegu protukandidata da bude odvažan. Neka predloži vrijeme i mjesto. Ako neće on, ja ću, napisao je Kovač na svom Facebook profilu.U utrku za predsjednika stranke će Andrej Plenković i Miro Kovač, za zamjenike predsjednika Tomo Medved i Ivan Penava, dok se za mjesta potpredsjednika kandidiralo 9 članova stranke. Izbori za predsjednika, zamjenika i 4 potpredsjednika, po principu jedan član-jedan glas održat će se 15. ožujka.

U emisiji "U mreži prvog" Hrvatskoga radija, gostovali su neovisni kandidat za potpredsjednika Ivan Kujundžić te kandidatkinja za potpredsjednicu iz tima Andreja Plenkovića, Zdravka Bušić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!