Kandidat HDZ-a Marin Čavić pobijedio na izborima u Starigradu

12.02.2023.

21:08

Autor: HRT/D.M./Hina

ilustracija

ilustracija

Foto: Grgo Jelavic / Pixsell

Na prijevremenim izborima za načelnika Općine Starigrad u Zadarskoj županiji, najveći broj glasova, 60,43 posto, dobio je kandidat HDZ-a Marin Čavić, potvrdila je predsjednica Općinskog izbornog povjerenstva Ivana Festini. SDP-ov Zlatko Marasović osvojio je 30,06 posto, a kandidat grupe birača Višeslav Jure Dokoza 7,20 posto.

Od 1882 birača u tri izborne jedinice, glasovalo ih je 958. Do 11 sati na izbore je izašlo 17,53 posto birača, a do 16.30 sati 44,79 posto. Službene rezultate Državno izborno povjerenstvo objavit će u ponedjeljak.

Općina Starigrad birala je načelnika nakon što je potkraj prošle godine njenom dugogodišnjem načelniku Krsti Ramiću (HDZ) mandat prestao po sili zakona. Zbog davanja lažnog iskaza osuđen je na zatvorsku kaznu od šest mjeseci s rokom kušnje od tri godine. Ramić je općinu vodio gotovo dva desetljeća, a novi mandat, u prvom krugu, izborio je i na lokalnim izborima u svibnju 2021., osvojivši 68 posto biračkih glasova.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!