20:12 / 04.05.2021.

Autor: Jelena Šarić/Dnevnik IMS-a/HTV/HRT

Kandidati nude programe: zašto su baš oni najbolji izbor?

Ilustracija/glasačka kutija

Ilustracija/glasačka kutija

Foto: Dnevnik IMS-a / HRT

 Kandidati diljem Hrvatske predstavljaju svoje programe i pokušavaju uvjeriti birače da su baš oni najbolje rješenje za njihove lokalne probleme. 


Anušić ide po još jedan mandat


U "lov" na još jedan mandat ide aktualni osječko-baranjski župan Ivan Anušić. Zajedno s kandidatom za gradonačelnika, koji je predstavio program nove vizije Osijeka, planira brojne projekte na području grada i županije.


- Ja sam prije četiri godine dobio na temelju programa povjerenje žitelja Osječko-baranjske županije i taj program sam ostvario u cijelosti čak i puno više od toga. Ono što je sada na redu upravo za grad Osijek je da ovaj program koji je Ivan predstavio se implementira u iduće četiri godine. U to ne sumnjam, kazao je Anušić.


Most u Petrinji


U Petrinji je Nikola Grmoja dao podršku Mostovim kandidatima, za koje je uvjeren da mogu provesti obnovu grada i županije. Aktivistica Luca Gašpar Šako nudi transparentan i ubrzan oporavak županije.


- U roku godine dana može se sanirati javna infrastruktura, može se sanirati dosta objekata posebno naše škole. Da, to je jedini uvjet da ne bi mlade obitelji napustile ovo područje jer iz dana u dan se pakiraju koferi, kazala je Mostova kandidatkinja za sisačko-moslavačku županicu Lucija Gašpar Šako.


Anka Mrak-Taritaš želi vratiti život na savske obale


U borbi za metropolu 10 je kandidata. Promjenu od dosadašnjeg upravljanja Zagrebom obećava kandidatkinja GLASA-a Anka Mrak-Taritaš. Želi vratiti kulturni, društveni i zabavni život na obale Save.


- To loše iskustvo koje imamo u posljednjih 20 godina krivog upravljanja gradom Zagrebom se pokazalo i na primjeru Save. Moram vas podsjetiti na Ljeto na Savi u koje je uloženo 15 milijuna kuna. Znate što je odnijelo tih 15 milijuna kuna? Sava, rekla je Mrak-Taritaš.


Poruke Nezavisne liste BURA


Iz riječke nezavisne liste BURA poručuju da će u prvih sto dana vlasti ispuniti gotovo polovinu izbornih obećanja - od besplatnog vrtića za djecu do tri godine do početka gradnje autobusnog kolodvora.


- Ono što mi jamčimo je da će do rujna većina poslova novog kolodvora na Delti biti gotova i pred nama će biti samo uštimavanje novog kolodvora. Podsjećam, rok je rujan 2021. godine, kazao je Hrvoje Burić, kandidat Nezavisne liste Bura za gradonačelnika Rijeke.


Rok koji kandidati imaju za predstavljanje istječe za 10 dana.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!