18:01 / 27.05.2021.

Autor: Studio 4/HRT/D.S.

Kandidati za šibensko-kninskog župana

Kandidati za šibensko-kninskog župana, Goran Pauk i Marko Jelić

Kandidati za šibensko-kninskog župana, Goran Pauk i Marko Jelić

Foto: Studio 4/HRT, Hrvoje Jelavic/PIXSELL / HRT

U emisiji Studio 4 sudjelovao je aktualni šibensko-kninski župan Goran Pauk, ujedno kandidat HDZ-a za župana.

- U ovoj kampanji smo promovirali vjerodostojnost, sve ono što je vjerodostojno, što je opipljivo, vidljivo, što je razvojno. Od projekata, programa suradnje s Vladom, našeg učešća u Europi kroz razne asocijacije, prikupljanja europskih sredstava, u čemu smo bili uspješni u ovom mandatu, rekao je Goran Pauk

- Stabilno putem razvoja idemo naprijed, to je ono što nas čini vjerodostojnima i provjerenima, izjavio je Pauk te se osvrnuo na posljednjih desetak dana kampanje.


Pogledajte cijelo gostovanje:Preko Skypea u emisiju Studio 4 javio se i Marko Jelić, nezavisni kandidat za šibensko-kninskog župana.


- Nisam pretjerano iznenađen, očekivao sam ulazak u drugi krug, no nisam očekivao da će rezultat biti toliko blizak, ipak se radi o protukandidatu najveće stranke u županiji i aktualnom županu, rekao je Jelić.


- Ne bih rekao da smo "preoteli" birače HDZ-a, nego smo ponudili konkretniji program, iako se pokušava trivijalizirati ono što smo pripremili, a s druge strane ljudi su zasićeni, 30 godina jednake retorike, jednakog ponašanja, nejednakosti, stranačkog klijentelizma i gubitka 10 % populacije naše županije u posljednjih 20 godina. Ponudili smo neka rješenja i iza sebe imamo rezultate. Pokazali smo da se može drugačije, da se može javnije i transparentnije i da su nam građani važni bez obzira na političko opredjeljenje, kaže Jelić.


Gostovanje možete pogledati ovdje:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!