20:38 / 20.05.2021.

Autor: Jelena Bokun/Dnevnik/B.A./HRT

Kandidatima za sisačko-moslavačkog župana obnova na prvom mjestu

Ivan Celjak i Daniel Berdais

Ivan Celjak i Daniel Berdais

Foto: Dnevnik / HRT

U drugi krug izbora za sisačko-moslavačkog župana HDZ-ov Ivan Celjak ušao je s dvostruko većom prednošću. On i SDP-ov protukandidat Daniel Berdais, osim želje za vođenje županije, imaju još nešto zajedničko. Kao glavne odrednice svojih programa obojica ističu obnovu županije razorene potresom.

Saborski zastupnik, predsjednik sisačkog i županijskog HDZ-a, a zamalo novi župan u prvom krugu izbora. Ivana Celjaka jedan i pol posto glasova dijelilo je od pobjede. No zadovoljan je time što je prepoznat njihov program.


- Na prvom mjestu je obnova, obnova je prioritet. Potrebno je obnoviti oštećene i uništene zgrade, i u sustavu školstva, i u sustavu zdravstva, i u sustavu socijalne skrbi. Naravno, potrebno je vratiti ljude u njihove domove što prije, poručuje Celjak.


Ipak, ističe, ne treba zaboraviti ni gospodarski razvoj županije. Za provedbu projekata i programe trebat će im županijska skupština, u kojoj su dobili većinu. Poziva i ostale da ih podupru.


- Moramo stvoriti uvjete za dobro plaćena radna mjesta jer će jedino dobro plaćena radna mjesta zadržati obitelji, zadržat će ljude na području Sisačko-moslavačke županije. Naravno da su nam važni i državni projekti, to je prije svega dovršetak autoceste do Siska, kaže Celjak.


21,35 posto birača zaokružilo je ime Daniela Berdaisa. Dugogodišnji radijski novinar i urednik u politici je nov, a smatra da rezultat postignut u prvom krugu pokazuje da ima ljudi koji razmišljaju svojom glavom.


- Kao novi župan ću prvo sve svoje resurse, uključujući i one financijske, staviti u službu upravo tog malog čovjeka. Mislim da je obnova ključna u ovom trenutku za Sisačko-moslavačku županiju. Kako, dakle, revitalizacija, tako i obnova svih objekata, poručuje Berdais.


Tom običnom čovjeku, kaže, treba vratiti dostojanstvo. I upravo je zato ušao u politiku, kako bi ona bila u službi građana.


- Mi moramo sagraditi škole, mi moramo vratiti učenike u školske klupe, mi moramo sagraditi i završiti bolnicu, mi moramo obnoviti Dom zdravlja. To su ključni elementi onoga što ću ja raditi kao župan, kaže Berdais.


Pred županijom nisu laki dani, a oba kandidata obećavaju da će sunce zamijeniti kišu. Građani će odabrati komu vjerovati.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!