08:15 / 07.09.2019.

Autor: D.M./HRT

Kandidaturu najavio porukom političarima da ne sišu, nego daju krv

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Svoju je kandidaturu objavio na neobičnom mjestu - u Petrovoj 3, u Hrvatskom zavodu za transfuzijsku medicinu.
Hrvatska ima još jednog potencijalnog predsjedničkog kandidata. Josip Juretić svoju je kandidaturu objavio na neobičnom mjestu - u Petrovoj 3, u Hrvatskom zavodu za transfuzijsku medicinu. Predsjednički kandidat darovao je krv, a to je učinilo još 20-ak ljudi koji su popratili dobrotvornu akciju.

Preuzmite aplikaciju HRT Vijesti!

Josip Juretić, široj javnosti poznat od veljače, kada je kroz Zagreb nosio lijes pokriven hrvatskom zastavom želeći pokazati da ova država više ne postoji. Podsjetimo, lijes je namjeravao postaviti na Markov trg, no policija ga je privela.

- VIDEO: Aktivist donio lijes na Trg sv. Marka

Deklarira se kao čovjek iz naroda koji pripada centru, a kao najveći problem u Hrvatskoj ističe pravosuđe. Naime, on sam protiv Republike Hrvatske vodi 105 parnica. Juretić je nakon darivanja krvi poslao poruku svim hrvatskim političarima - "da prestanu sisati krv narodu, pokažu svoju humanitarnu stranu i daju krv".  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!