12:06 / 12.03.2020.

Autor: D.M./Hina/HRT

Karantenu u Splitu čuva i policija

Foto: Milan Sabic/PIXSELL

Foto: Milan Sabic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

U karanteni na Duilovu 29 je osoba. Od sinoć je ondje i policija kako bi se spriječio pristup neovlaštenim osobama.
U županijsku karantenu za zdrave osobe na splitskom Duilovu smješteno je ukupno 29 osoba - 20 hrvatskih i devet talijanskih državljana koji su jučer trajektom "Marko Polo" iz Ancone uplovili u splitsku luku.

Stožer civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije priopćio je da u županiji nema nijedan potvrđen slučaj zaraze koronavirusom, a preporuka je županijskog Stožera civilne zaštite i Nastavnog zavoda za javno zdravstvo da se do daljnjega odgode manifestacije i slični skupovi.

- Ako je riječ o sportskim susretima, preporuka je da se održe bez gledatelja. Organizatori koji žele organizirati okupljanja dužni su osigurati najviše higijenske standarde koji su navedeni na stranici Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, poručuju iz Stožera.

Najnovije današnje informacije o koronavirusu pročitajte ovdje.

Od srijede navečer na Duilovu su i policajci koji će ondje biti 24 sata dnevno kako bi onemogućili pristup neovlaštenim osobama na dijelu koji je određen kao karantena. To će se raditi dok za to bude postojala potreba. Ljudima u karanteni nije oduzeta sloboda, pod nadzorom su medicinskog osoblja, izjavila je Hini Antonela Lolić iz splitske policije.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!