11:49 / 17.01.2019.

Autor: V.K./Hina

Kardinal Bozanić i ministrica Obuljen Koržinek o Riznici zagrebačke katedrale

Fotografija: Luka Stanzl/PIXSELL

Fotografija: Luka Stanzl/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić susreo se s ministricom kulture Ninom Obuljen Koržinek te su tom prigodom razgovarali o projektu koji bi omogućio otvaranje Riznice zagrebačke katedrale za javnost
Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić susreo se u srijedu u Nadbiskupskom dvoru s ministricom kulture Ninom Obuljen Koržinek te su tom prigodom razgovarali o projektu koji bi omogućio otvaranje Riznice zagrebačke katedrale za javnost, priopćeno je u danas iz Zagrebačke nadbiskupije.

Kardinal Josip Bozanić
i ministrica Nina Obuljen Koržinek razmotrili su pitanja vezana uz projekt uređenja prostora kojim bi se Riznica zagrebačke katedrale otvorila za javnost te su izrazili želju za još snažnijom povezanosti Nadbiskupije i Ministarstva pri pokretanju novih inicijativa na području kulture.

Na susretu su bili i državni tajnik Ministarstva kulture Ivica Poljičak, pomoćnik ministrice kulture Davor Trupković, zagrebački pomoćni biskupi Ivan Šaško i Mijo Gorski, preč. Tomislav Subotičanec, moderator Nadbiskupskog duhovnog stola, te preč. Nedjeljko Pintarić, direktor Riznice zagrebačke katedrale i Muzeja bl. Alojzija Stepinca, dodaje se u priopćenju.
-

-

Foto: - / PIXSELL

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!