Kardinal Bozanić pozvao vjernike na molitvu za papu Benedikta XVI.

29.12.2022.

14:43

Autor: Hina/HRT/R.S.

Kardinal Josip Bozanić

Kardinal Josip Bozanić

Foto: Zeljko Hladika / PIXSELL

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić pozvao je hrvatske vjernike na molitvu za papu emeritusa Benedikta XVI., kojemu se pogoršalo zdravstveno stanje.

Pozivajući na molitvu Bozanić je istaknuo kako je papa Benedikt XVI. na brojne načine očitovao svoju ljubav prema hrvatskim vjernicima i Hrvatskoj, čiji je vrhunac bio njegov pastirski pohod Hrvatskoj i Zagrebu 2011. godine.


U svakoj je prigodi i nakon toga jamčio svoju neprestanu molitvenu blizinu Crkvi i svim ljudima u našoj domovini, kaže Bozanić.


- Stoga u ovim danima, kao sinovi i kćeri Crkve u hrvatskom narodu, zahvaljujmo Bogu za sve plodove, poznate i očima skrivene, koje su nam došli po služenju pape Benedikta XVI., poručio je zagrebački nadbiskup i pozivao hrvatske vjernike na snažnu molitvu da Gospodin izlije svoju osnažiteljsku milost prema tom velikom sinu Crkve Katoličke i prijatelju hrvatskoga naroda.


Papa Franjo je u srijedu pozvao vjernike na molitvu za 95-godišnjeg papu emeritusa Benedikta XVI., koji je jako bolestan.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!