12:21 / 17.12.2020.

Autor: Dnevnik/IMS/HRT

Kardinal Bozanić: S najvećim kušnjama dolaze najveći darovi

-

-

Foto: - / -

Kardinal Josip Bozanić je naglasio da nam ovogodišnji Božić zbog pandemije donosi isprepletenost običnoga i neobičnoga, ali da nas evanđeoska mudrost uči da s najvećim kušnjama dolaze i najveći darovi.
U božićnoj poruci kardinal Josip Bozanić naglasio je da nam ovogodišnji Božić zbog pandemije donosi isprepletenost običnoga i neobičnoga, ali da nas evanđeoska mudrost uči da s najvećim kušnjama dolaze i najveći darovi.

Proslava svetkovine Isusova rođenja, poručio je, tu istinu pojačava.

- Mjesecima se navikavamo na tjelesnu udaljenost, na uskraćenost druženja i okupljanja. Suženi su nam prostori kretanja, a svakako su smanjena planiranja budućih djelatnosti. Sve se to odražava u poteškoćama društvene naravi, ne štedeći pritom ni jedno životno ozračje: od obitelji, odgoja i obrazovanja do bogoslužja, kulture, gospodarstva i politike. No Božić je događaj koji nedvosmisleno očituje nadu. Božić je rođenje Spasitelja, čime je ljudima darovana snaga protiv tjeskobe i straha. Božić je dar nebeskoga kraljevstva, da ne budemo prepušteni zarobljenosti zemaljskim, poručio je kardinal Josip Bozanić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!